2012-05-20 08:15:02
Φωτογραφία για Παραλίγο φυλακή λόγω twitter
Μια νεαρή Βραζιλιάνα καταδικάστηκε σε 17μηνη φυλάκιση -η οποία μετατράπηκε αργότερα σε κοινωνική εργασία και πρόστιμο- επειδή έγραψε... κάποια ιδιαίτερα εμπρηστικά tweets το 2010. Όλα ξεκίνησαν μετά τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Οι εκλογές του 2010 ανέδειξαν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα την Dilma Rousseff, την 62χρονη αριστερή υποψήφια που κατάφερε να συσπειρώσει γύρω της τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού.

Η Rousseff πήρε το 70% των ψήφων στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, δηλαδή στο κομμάτι της χώρας με τα οξύτερα οικονομικά προβλήματα, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή της. Αυτό εξόργισε τη Mayara Petruso από το Sao Paolo.

Η όχι και τόσο δημοκράτισσα Petruso εξέφρασε την οργή της στο Twitter, καλώντας τον κόσμο να σκοτώσει (κυριολεκτικά) στους Βραζιλιάνους που κατοικούν στα βορειοανατολικά.

Οι αρχές εντόπισαν την προκλητική Petruso, την οδήγησαν στη δικαιοσύνη και η ετυμηγορία ήταν 17μηνη φυλάκιση. Ο δικαστής μετέτρεψε τελικά την ποινή της σε κοινωνική εργασία και πρόστιμο. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η κοινωνική εργασία, αλλά θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν η Petruso προσέφερε τις υπηρεσίες της στο βορειοανατολικό κομμάτι της Βραζιλίας.

Το Twitter έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη. Πριν από λίγους μήνες, κατατέθηκε μήνυση κατά όσων στέλνουν tweets σχετικά με το πού υπάρχουν κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας και σημεία με αλκοτέστ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ