2012-05-20 10:21:08
Φωτογραφία για Αγωνία μαθητών και γονέων καθώς οι εξετάσεις συμπίπτουν με τις εκλογές
Εντός του Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις αλλά και η βαθμολόγηση των μαθητών, δήλωσε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας κθώς το υπουργείο Παιδείας περίμενε την επίσημη προκήρυξη των εκλογών για να ανακοινώσει τις αλλαγές που θα γίνουν στο πρόγραμμα.

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος πήγε στο Υπουργείο Παιδείας όπου είχε συνάντηση με την υπουργό Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου. Αντικείμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού ήταν η ..... ενημέρωση του, από πρώτο χέρι, σχετικά με τις προετοιμασίες για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν τη Δευτέρα.

Η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, επισήμανε ότι του έδωσε και το τετράδιο του εξεταζομένου και πρόσθεσε: «Πράγματι είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια γιγάντια επιχείρηση. Επιστρατεύει εκπαιδευτικούς και υπηρεσίες. Το Υπουργείο ήταν ήδη προετοιμασμένο και οι υπηρεσίες του, τις οποίες ευχαριστώ
. Δώσαμε στον πρωθυπουργό το τετράδιο των εξετάσεων στο οποίο γράφουν τα παιδιά και το οποίο ήδη βρίσκεται στα εξεταστικά κέντρα. Εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία. Εύχομαι ψυχραιμία στους γονείς, γιατί έχω κι εγώ παιδιά, που έχουν τελειώσει πριν χρόνια, αλλά από εμάς εξαρτάται να τα στηρίξουμε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά».

 Σε ερώτηση αν θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου, η υπουργός απάντησε: «Εχουμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίσαμε το θέμα των εκλογών, εντός της εξεταστικής περιόδου. Θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί και η βαθμολόγηση εντός του Ιουνίου, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία».

Σε ερώτηση αν θα εξαιρεθούν τα βαθμολογικά κέντρα από τα εκλογικά κέντρα η υπουργός απάντησε: «Αυτό ναι, υπάρχει ήδη μία οδηγία από τις υπηρεσίες η οποία έχει εισακουστεί και μία εγκύκλιος έχει κυκλοφορήσει. Νομίζω ότι είναι 38 τα βαθμολογικά κέντρα, τα οποία δεν θα είναι εκλογικά. Θα εξαιρεθούν έτσι ώστε τα γραπτά εκεί να φυλάσσονται και οι βαθμολογητές θα συνεχίσουν να βαθμολογούν».

Σε ερώτηση αν θα μετακινηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων που ενδεχομένως θα συμπέσουν με εξετάσεις η υπουργός απάντησε :

«Αυτό το πρόγραμμα είναι έτοιμο και περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα. Όμως δεν έχει ανακοινωθεί, διότι όπως γνωρίζετε ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές. Είμαστε όμως έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου. Ολη η διαδικασία και τα παιδιά θα έχουν το αποτέλεσμα τους ώστε να σχεδιάσουν τα περαιτέρω».

Πάντως ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος μπαίνοντας στο γραφείο της υπουργού είπε: «Καλή δύναμη, καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Η συνάντηση αυτή, σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων και να μη δημιουργήσουμε κλίμα ανησυχίας στα παιδιά. Κι αυτό είναι το σημαντικό, γιατί πέρυσι έδωσε η κόρη μου και έχω από πρώτο χέρι την εμπειρία.»

Σε ερώτηση αν πέτυχε στις εξετάσεις, ο πρωθυπουργός απάντησε : «Πέτυχε στις πολιτικές επιστήμες του Πανεπιστημίου Αθηνών.»

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων αρχίζουν και αυτές στις 11 Ιουνίου 2012.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ