2017-01-28 13:25:24
Φωτογραφία για Πώς να βάλετε τη βραζιλιάνικη κουλτούρα στη ζωή σας
Ποδόσφαιρο, σάμπα και πλαστικές επεμβάσεις. Αυτά δεν είναι τα πρώτα πράγματα που έρχονται... στο μυαλό σας όταν ακούτε τη λέξη Βραζιλία; Σε μένα πάντως, ήταν αυτά. Μέχρι να γνωρίσω την Παυλίνα, η οποία κατάγεται από το Μοσόρο, μια πόλη στην βορειοδυτική πλευρά της Βραζιλίας. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ήτανε ξανθιά, φυσική, και εγώ πίστευα ότι όλες οι Βραζιλιάνες είναι μελαχρινές. Αλλά το χαμόγελό της, η ενέργεια, η αύρα της ήταν αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο. Βραζιλία μου έλεγε σημαίνει πάθος. Μπορείς να έχεις πάθος για όλα; Πάθος στην δουλειά, στην σχέση, στον χορό, στην μουσική, σε όλα!

Δεν είναι δύσκολο να βάλετε αυτό το πάθος για όλα στην ζωή σας. Αν αρχίσετε να εντάσσετε τη βραζιλιάνικη κουλτούρα στην καθημερινότητά και στον τρόπο ζωής σας, σιγά σιγά θα το πετύχετε.

Όλα ξεκινάνε με ένα χαμόγελο. Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο από την Βραζιλία που δεν χαμογελούσε, συνεχώς. Ακόμα και όταν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, όλοι παρέμεναν ήρεμοι, διακωμωδώντας την κατάσταση και χαμογελώντας. Χαμογελάτε, ακόμη και αν όλα πάνε στραβά. Αν σταματήσετε να χαμογελάτε, τα πράγματα δεν θα πάνε καλύτερα, αλλά αν χαμογελάτε, σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα.


Μουσική και χορός, είναι το απόλυτο βραζιλιάνικο δίδυμο. Bossa Nova, Samba, Forro, Axe, Besteirol είναι μόνο μερικά από τα είδη βραζιλιάνικης μουσικής. Οι Βραζιλιάνοι ζούνε από την μουσική, με την μουσική και από τον χορό, με το χορό. Ακούστε bossa nova και θα ξετρελαθείτε με την λυρική συγχώνευση της σάμπας και της τζαζ. Δοκιμάσατε ποτέ να χορέψετε σάμπα; Σας φαίνεται δύσκολο να λικνιστείτε στον χορό, που στην γλώσσα Bantu (Αφρική), σημαίνει «ο άντρας που προσκαλεί τη γυναίκα σε χορό»; Στην Ελλάδα πλέον, ιδιαίτερα στην Αθήνα, υπάρχουν πολλές σχολές που διδάσκουν βραζιλιάνικους χορούς, και κυρίως σάμπα, από Βραζιλιάνους δάσκαλους. Αν δεν διαθέτετε, τον χρόνο ή τα χρήματα για μια σχολή χορού, μπορείτε για την επόμενη έξοδό σας να επιλέξετε ένα latin bar. Εκτός από την βραζιλιάνικη ατμόσφαιρα, τα περισσότερα μπαρ προσφέρουν δωρεάν μαθήματα κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Έχετε δοκιμάσει την βραζιλιάνικη κουζίνα; Νόστιμο κρέας, εξωτικά φρούτα, φρέσκα ψάρια και πλούσια γλυκά συνθέτουν την μοναδική, για όσους έχουν δοκιμάσει, βραζιλιάνικη κουζίνα. Στο κέντρο αλλά και στα προάστια της Αθήνας λειτουργούν αυθεντικά, βραζιλιάνικα εστιατόρια, τα οποία αν τα επισκεφτείτε μια φορά, θα γίνουν σύντομα το στέκι σας.

Προσθέστε στην καθημερινότητά σας κάποιες από τις παραπάνω συνήθειες και θα δείτε την ζωή σας να γεμίζει με χαμόγελο, καλή διάθεση και πάθος. Πάθος για όλα!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ