2012-05-20 10:48:02
Φωτογραφία για 80 χρόνια Valentino
Στις 11 Μαΐου ο μεγάλος couturier έκλεισε τα 80 του χρόνια. Το Queen του εύχεται χρόνια πολλά, με μία μίνι αναδρομή στην αρχή της καριέρας του.

Όταν, το 1959 ο 27χρονος Valentino Garavani, άφηνε πικραμένος την θέση του στο παρισινό ατελιέ τουJean Desses, για να επιστρέψει στην ατρίδα του, Ιταλία, και να ξεκινήσει την δική του fashion επιχείρηση, δεν μπορούσε και ο ίδιος να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. 53 χρόνια αργότερα, ο Valentino εξακολουθεί να μας μαγεύει με τις δημιουργίες του.

Ήδη, από την πρώτη χρονιά του οίκου του, ο Valentino έγινε γνωστός για τα κατακόκκινα φορέματά του (η συγκεκριμένη απόχρωση θα ονομαζόταν, αργότερα, από την fashion industry «κόκκινο του Valentino»). Αυτό, όμως, που θα εκτίνασσε τις μετοχές του στον κόσμο της παγκόσμιας μόδας, και θα έκανε τα όνειρά του σχεδιαστή πραγματικότητα, ήταν η συνάντησή του, το 1961, με τον Giancarlo Giammetti, στο Café de Parisτης Ρώμης
. Ο Giammetti είχε τόση εμπιστοσύνη στο ταλέντο του σχεδιαστή, που παράτησε τις σπουδές του, για να γίνει ο βασικός συνεργάτης του. Και, παρά τις δυσκολίες, που οδήγησαν και στην πτώχευση της επιχείρησής τους, τον πρώτο χρόνο ζωής της, οι δύο συνέταιροι δικαιώθηκαν. Χωρίς να το βάλουν κάτω, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '60 ο Valentino είχε γίνει διάσημος ως ο αδιαμφισβήτος «maestro» της ιταλικής couture.

Το 1967, ο σχεδιαστής βραβεύτηκε με το Neiman Marcus Fashion Award, για την συμβολή του στον κόσμο της μόδας, ενώ είχε ήδη ντύσει κάποιες από τις μεγαλύτερες stars όλων των εποχών- μεταξύ αυτών και ηJackie Kennedy- Ωνάση (που το νυφικό στον γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωνάση έφερε την υπογραφήValentino), αλλά και η φίλη του, Sophia Loren.
Queen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ