2012-05-20 13:21:04
Φωτογραφία για Daily Mail: Οι Έλληνες ζουν απο τα συσσίτια
Με τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων η χώρα μας βρίσκεται καθημερινά στα πρώτα θέματα των ξένων Μέσων.

Η βρετανική Daily Mail σήμερα δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης άρθρο με τίτλο "Πώς η οικονομική κρίση οδήγησε τους Έλληνες της μεσαίας τάξης να στέκονται στην ουρά για συσσίτιο". Το άρθρο έχει μια φωτογραφία μιας καλοντυμένης κυρίας η οποία περιμένει υπομονετικά στην ουρά του συσσίτιου για ένα πιάτο φαγητό.

"Κάποτε, ίσως το αντεβού της θα ήταν με φίλους σε κάποιο κομψό εστιατόριο. Τώρα πρέπει να περιμένει στο συσσίτιο για ένα πιάτο φασολάδα" αναφέρει το ρεπορτάζ για την κρία με "τα μαζεμένα μαλλιά και τα μεγάλα γυαλιά ηλίου". "Δεν της έχει μείνει τίποτε άλλο παρά η αξιοπρέπεια της" αναφέρει στην εφημερίδα εργαζόμενος στα συσσίτια και προσθέτει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες της μεσαίας τάξης πηγαίνουν για ένα πιάτο φαγητό και περιμένουν υπομονετικά στην ουρά.

Η Ξανθή είναι δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα και έχει να πληρωθεί δύο μήνες αναφέρει η Daily Mail στην οποία δήλωσε "Είμαστε περήφανοι άνθρωποι. Θέλουμε να ντυνόμαστε αξιοπρεπώς, να καθόμαστε σε μια καφετέρια και να συμπεριφερόμαστε φυσιολογικά".

Υπάλληλος του συσσιτίου δήλωσε ότι κάθε μέρα συναντά όλο και πιο νέους ανθρώπους άνεργος και η ουρά που μεγαλώνει καθημερινά προκαλεί φόβο για το μέλλον.

mediagate.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ