2012-05-20 13:34:44
Φωτογραφία για Για μια νέα συμφωνία με στόχο την Ανάπτυξη με Ευρώ
Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Εχουμε καταρχήν την πολύ σημαντική απόφαση των G8 και στη συνέχεια τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Μ.Ομπάμα οτι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εντος της Ευρωζώνης. Εχουμε την "βολιδοσκόπηση" της Α.Μέρκελ στον Ελληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας(!) για τυχόν δημοψήφισμα μαζί με τις εθνικές εκλογές για παραμονή ή οχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, κάτι που δείχνει οτι υπάρχει "ερεβώδες παρασκήνιο" πίσω απο την άγρια και μονομερή πολιτική λιτότητας που μας επεβλήθηκε. Εχουμε τη συμφωνία των G8 - που θα επιβεβαιωθεί και στη Ρώμη τον Ιούνιο στη συνάντηση Μόντι,Ολάντ,Μέρκελ- οτι η άγρια πολιτική της λιτότητας, εχει ακυρωθεί στην πράξη και χρειάζεται ΑΝΑΠΤΥΞΗ πλέον, για να ξεπερασθεί η κρίση (δηλαδή τα ελλείμματα).

Φυσικά ΟΛΟΙ θέτουν ως προϋπόθεση την τήρηση των συμφωνιών και την εμπιστοσύνη των σχέσεων που απορρέουν απο αμοιβαίες υπογραφές. Γι αυτό και θα έχουμε την περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Γαλλία και Γερμανία για να δεσμευθεί οτι δεν θα κάνει την παραμικρή μονομερή ενέργεια, ούτε και θα καταγγείλει το "μνημόνιο"(εαν ο ελληνικός λαός του δώσει την "καθαρή νίκη" όπως ζήτησε σήμερα)
. Αυτό που θα εξηγήσει είναι οτι αυτές οι δανειακές συμβάσεις ακυρώθηκαν στην πράξη ως αναποτελεσματικές και εχθρικές στο ξεπέρασμα της ευρωπαϊκής κρίσης. Επομένως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε και πρέπει να βαδίσουμε σε ενα αναπτυξιακό μονοπάτι και μια ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Η Α.Μέρκελ διαρρέει επίσης οτι είναι σφόδρα δυσαρεστημένη και απο τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που...άλλα της είχαν υποσχεθεί οτι θα συνέβαιναν στις εκλογές της 6ης Μαίου - και έπεσε...ανάσκελα απο την έκπληξη της(μην ξεχνάμε οτι η ΝΔ επέβαλλε τις εκλογές και ξεκίνησε όλη την καμπάνια της με στόχο την...αυτοδυναμία).

ΥΓ: Θα έχει επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον εαν ο Ε.Βενίζέλος αλλάξει τη σειρά των υποψηφίων βουλευτών στις λίστες και αφήσει εκτός βουλής - μεταξυ άλλων - τον Γιώργο Παπανδρέου (όπως λένε συνεργάτες του). Οπως επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει και η αποκάλυψη των πολιτικών που εμπλέκει ο Ακης Τσοχατζόπουλος στις...μίζες.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ