2012-05-20 14:20:04
Φωτογραφία για Η εθελούσια προσέλευση στον ψυχαναλυτή
Γράφει ο Μπαγασάκος 

Εκλογή Βενιζέλου στην Προεδρία: Η αρχή της Ιστορίας: Η μόνη διέξοδος που έχει ο μέσος τηλεθεατής που ακούει τους παραθυράτους του ΠΑΣΟΚ να μιλούν, λες και η αρχή της Ιστορίας είναι ο στίβος που έχει έναν δρομέα υποψήφιο πρόεδρο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος όμως πρέπει να χάσει πολλά κιλά κουραδομαγκιάς γιά να ξαναθαυμάσουν τις ρητορικές του, η μόνη διέξοδος λοιπόν είναι η ψυχιάτρωση, η εθελούσια χωρίς φόβο και πάθος προσέλευση στον ψυχίατρο: "Να υποθέσω πως η εκλογική αποτυχία του κόματος με τον νέο αρχηγό,φαντάζει σάν γενετήσια αποτυχία με το ταίρι που αβυσσαλέα επιθυμούσατε;"

Είναι απύθμενο και τερατώδες το θράσος των παραθυράτων τύπου Πεταλωτή, να μιλούν απαξιωτικά γιά τα δικά τους πεπραγμένα, γιά τις δικές τους τρισάθλιες, ολέθριες γιά την χώρα πολιτικές και να κραδαίνον την ρομφαία της κάθαρσης και της αποτίναξης των βρωμερών παρασίτων που μολύνουν τον άσπιλο ξενιστή, το ΠΑΣΟΚ.Ειναι απύθμενο το θράσος και η αλαζονία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να ειρωνεύονται,να διακόπτουν και να προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους, με την βοήθεια πάντα των παπαγάλων στην πλειοψηφία τους παρουσιαστών:"Δεν έχω άλλο χρόνο κύριε Συριζόπουλε πρεπει να πάω σε διαφημίσεις, θα μας τα πείτε μετά, έγινε κατανοητό"
. Ειναι απύθμενο το θράσος του Βενιζέλου να φωνάζει με την ντουντούκα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ οτι έδωσε τιτάνιο αγώνα γιά να διαπραγματευτεί τους σκληρούς όρους των δανειακών συμβάσεων και να αποκρύπτει επιμελώς οτι μόλις έκανε την πρώτη νύξη του τράβηξαν το αυτί: "Τα συμφωνήσαμε Evangellos oder nicht?? Σα δαρμένο σκυλί γύρισε πίσω και πουλούσε μούρη γιά κάτι αλλαγές λέξεων στην σύμβαση, με συνώνυμες τους, οτι τα πράγματα στην Ευρώπη ήταν πολύ δύσκολα και είναι μεγάλη νίκη αυτές οι αλλαγές και μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει την ικανότητα να καταγάγει τέτοιες νίκες.

Η μόνη ικανότητα που έχουν επιδείξει είναι η έντεχνη, χαλκευμένη υπαγωγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και η με αγωνιώδεις προσπάθειες απόκρυψη της διαπλοκής τους με το εγχώριο και διεθνές κατεστημένο της νεοφιλελεύθερης εργοδοσίας σε συνθήκες άγριου καπιταλισμού. Η παραποίηση και πλαστογράφηση του επί του ΑΕΠ ελλείμματος από τον ανεκδιήγητο Γεωργίου σε έγγραφο που απεστάλη και έγινε αποδεκτό, ως μη όφειλε, από τις οικονομικές υπηρεσίες της Ε.Ε. ήταν η εκκίνηση μιας καλολαδωμένης μηχανής που υπήγαγε την χώρα στον μηχανισμό στήριξης, περιέκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, απαξίωσε περαιτέρω την ήδη περιορισμένη οικονομία των εισαγωγών, επεξέτεινε το ποσοστό της ανεργίας σε εφιαλτικά επίπεδα και δικαίωσε προς στιγμήν τους νεοφιλελεύθερους εμπνευστές του πειράματος ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων. Αυτή η καλολαδωμένη μηχανή συνιστά τον πολιορκητικό κριό της κατάλυσης του ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου και την εξ' αυτού τόνωση της ανταγωνιστικότητας απέναντι στον κινεζικό παραγωγικό γίγαντα. Η ευνοϊκή γιά τον παραγωγικό κλάδο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, κατάληξη του εγχειρήματος, προϋποθέτει την απρόσκοπτη εκτέλεση του πειράματος στον πιό αδύναμο και ευεπίφορο κρίκο, με τους πιό διεφθαρμένους και πιστούς στον ευρωπαϊκό καθωσπρεπεισμό πολιτικούς.

Συγχρόνως ανοίγει δρόμους το εγχείρημα αυτό και στον χρηματιστικό κλάδο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ειδικά στις κομπραδόρικες "θυγατρικές" του, που ειδικεύονται στο να σκυλεύουν "κράτη ψοφίμια", αγοράζοντας κουρεμένα ομόλογα πολύ φτηνά, λόγω της επισφάλειας αποπληρωμής τους και στην συνέχεια να εκβιάζουν τα κράτη μέσω πανίσχυρων δικηγορικών γραφείων και προσφυγών σε ξένα ως προς την "υπηκοότητα" των ομολόγων δικαστήρια πού με μαθηματική ακρίβεια δικαιώνουν τους χρηματοπιστωτικούς τζογαδόρους.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς

Η "επίσκεψη" του Μάρτιν Σούλτς στο Μέγαρο Μουσικής ήταν "σαπόρτ", άνοιξε δηλαδή την συναυλία των ΠΑΝΔΟΚερς, μόνο που αυτοί, προφανώς μαγεύτηκαν από την σαπόρτ μπάντα του Μάρτιν και δεν έπαιξαν καθόλου. Ή μήπως ήταν προγραμματισμένη η "αφωνία" γιά να γίνει πιό εύπεπτο το μύνημα του Σούλτς: "Ψηφίστε ΠΑΝΔΟΚ μη σας πάρει ο διάολος". Τα παπαγαλάκια του ρεπορτάζ προέβαλαν τον Σούλτς αυτούσιο, με εξαίρεση την ΕΡΤ που έστειλε την ΝΕΤ γιά μιά χλιαρή συνέντευξη και την ΕΤ3 που τουλάχιστον αφήνει τους "παραθυρόβιους" να διακόπτουν ισότιμα τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Αν.Ελληνες, ενώ οι υπόλοιποι ονομάζουν "διάγγελμα" την αξιοπρεπή συνέντευξη του Τσίπρα στον Κούλογλου  και "πολύ καλή" συνέντευξη την σούπα Παπακωσταντίνου - Παπαχελά. Ενας έντιμος δημοσιογράφος πού σέβεται τον εαυτό του θα μπορούσε να καλέσει τον Τσίπρα ή τον Καμμένο ή ίσως και τους δύο αν το δέχονται και προβάλοντας βήμα-βήμα τον Σούλτς να τους ζητά να τον σχολιάσουν δεόντως.

Οι αναγωγές που χρησιμοποιεί ο Σούλτς χρήζουν απάντησης εκτός από τους αντιμνημονιακούς αρχηγούς και από τους Έλληνες "αιρετικούς" οικονομολόγους την στιγμή βέβαια που ένας παρουσιαστής προσφέρεται να πραγματοποιήσει το εγχείρημα (Νίκο Ενικιέ τι λες;). Η βασική αναγωγή ειναι οτι η καταγγελία της σύμβασης ισοδυναμεί με καταγγελία της και από την πλευρά του δανειστή, με συνέπεια την παύση της "χρηματοδότησης",είπε ο ίδιος χωρίς να αναλογιστεί την συσσίφεια και αλυσιτελή τριακονταετία που ισοδυναμεί με αργό και βασανιστικό θάνατο μιας χώρας και των κατοίκων της. "Προσωπικά δεν θέλω να κερδίζει η Γερμανία από τον μηχανισμό στήριξης" - εδώ δεν μίλησε γιά "χρηματοδότηση"- απάντησε στην τοποθέτηση Δημοσιογράφου που έλεγε ότι ουδόλως πληρώνουν οι γερμανοί φορολογούμενοι τους Έλληνες τεμπέληδες ενώ το γερμανικό κράτος έχει μεγάλη κερδοφορία από τον ψευδεπίγραφο κατά τα άλλα μηχανισμό στήριξης.

Ακριβώς σε αυτή τη συγκυρία βγαίνει και η Μέρκελ και αδειάζει το ΠΑΝΔΟΚ στον απόηχο της εμφάνισης του Σούλτς στο Μέγαρο, δηλώνοντας οτι "ειναι διαφορετικό πράγμα η τήρηση του μνημονίου από την Ελλάδα και διαφορετικό οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο μνημόνιο έτσι ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τον σκοπό του". Ο ηγέτης που προτρέχει να υπερθεματίσει των αιτήμάτων που αόριστα πρόκειται να διαπραγματευτούν οι ΠΑΝΔΟΚ και συντάσσεται με την λογική του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία εμφανίζουν τα δικά μας ΜΜΕ σαν την απόλυτη καταστροφή, σαφώς αδειάζει Βενιζελοσαμαράδες, ΜΜΕ, παπαγαλοκάναλα, γλείφοντας ταυτόχρονα τον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έξω πάει καλά, που έλεγε και ο "αείμνηστος" που ξήλωσε τα τράμ, μέσα πρέπει να κοιτάξει τα του οίκου του:

Κύριε Τσίπρα

Κύριε Τσίπρα πρέπει να πείσετε τον μέσο ψηφοφόρο γιά δύο πράγματα

α) οτι η ενδεχόμενη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ με την συμβολή ή οχι κάποιου άλλου-ων κομμάτων, δεν θα αποτελεί απλώς την εναλλακτική λύση, να βλέπουμε δηλαδή εσάς και όχι τον Βενιζέλο ή τον Σαμαρά να εξαγγέλλει τα νέα μέτρα του μνημονίου.

β) οτι η ενδεχόμενη διακυβέρνησή σας θα μπορέσει να είναι αποτελεσματική και ως προς τα στελέχη που θα επανδρώσουν τις κυβερνητικές θέσεις, αλλά και ως προς τα στελέχη που θα υποστηρίξουν ομοιογενώς τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

γ) Τις επί των οικονομικών δηλώσεις και απαντήσεις να τις καθορίσουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να βγαίνουν ταυτόσημες προς τα έξω και γιά περαιτέρω διευκρινίσεις να οριστούν συγκεκριμένα στελέχη που θα απαντούν όπως ο ήρεμος και δομημένου οικονομικού λόγου Σταθάκης. Οι στημένες παρερμηνείες της συνέντευξης του Γλέζου και η αποσπασματική παράθεση των δηλώσεων του Στρατούλη αποπροσανατολίζουν και μπερδεύουν τον καλόπιστο ψηφοφόρο.

δ) Η προσεκτική διατύπωση των απαντήσεων στην ερώτηση "που θα βρείτε τα λεφτά γιά να προχωρήσετε το πρόγραμμά σας" είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να αποστομώνονται οι στημένοι πολυβολητές από παράθυρο σε παράθυρο.

Γιά όλα αυτά Αλέξη, χωρίς να συμφωνώ με διοικητικά μέτρα, πρέπει να γίνουν κάποιες συζητήσεις στα όργανα, με στόχο την βέλτιστη εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω, πρέπει να διαχωριστούν τα παλαιοτέρων εκλογών προγράμματα με

εύστοχα επιχειρήματα όπου θα χρησιμοποιούνται παλαιότερα προγράμματα των ΠΑΝΔΟΚ με την πλειοδοσία σε διορισμούς του 2004 π.χ. Και κυριότερα να μην υποσταλεί ουτε στιγμή η σημαία του στόχου της εξουσίας, όπως και η αντίληψη οτι το πειραματόζωο που λέγεται Έλληνας Εργαζόμενος θα "καθαρίσει" πάλι γιά τους Ευρωπαίους συναδέλφους του.

alithinapsemata.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ