2012-05-20 14:15:04
Φωτογραφία για Στην Αυστρία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας
Στην Αυστρία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει το απόγευμα της Κυριακής ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνοδευόμενος από την ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τον Υπουργό... Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, το Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Μάριο Ιερωνυμίδη και τη σύζυγό του Ελση.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας Heinz Fischer με τον οποίο θα παρακαθίσει σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναμένεται να υπογραφεί Πρωτόκολλο και Πρόσθετο Πρωτόκολλο για την τροποποίηση της Συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Αυστρίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου Χριστόφια και της συζύγου του.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί, επίσης, με την Πρόεδρο της Βουλής της Αυστρίας Barbara Prammer.


Την Τρίτη, 22 Μαΐου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Αυστρο-Κυπριακό Οικονομικό Φόρουμ, παρουσία Αυστριακών και Κυπρίων επιχειρηματιών.

Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Αυστρίας Werner Faymann.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του, θα μεταβούν στο Δημαρχείο της Βιέννης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με το Δήμαρχο της πόλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα επισκεφθεί την Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου εκτίθενται επιλεγμένα έγγραφα σχετικά με την Κύπρο, όπως το Βιβλίο Ιστορίας για το Βασίλειο της Κύπρου, που γράφτηκε από τον Johannes Paulus Reinhard στη Γερμανία το 1768 και το Χειρόγραφο του Mathusalas Macheir για την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1549.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αναχωρήσει το απόγευμα της 22ας Μαΐου για τις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί στο Εκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 24 Μαΐου.

Η κ. Χριστόφια και τα μέλη της αντιπροσωπείας επιστρέφουν στην Κύπρο στις 23 Μαΐου το πρωί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ