2017-08-21 18:08:04
Φωτογραφία για Ανατόλι Αντόνοφ: ο σκληρός νέος Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον
Τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, στρατηγό Ανατόλι Αντόνοφ επέλεξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για τη θέση του νέου πρεσβευτή της χώρας του στις ΗΠΑ.

Ο κ. Αντόνοφ θεωρείται από τους σκληροπυρηνικούς αντιδυτικούς Ρώσους αξιωματούχους, με ενεργό ρόλο στη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, μολονότι η Μόσχα ποτέ δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως την παρουσία της στο έδαφος του γείτονά της.

Το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδουν ότι ο κ, Αντόνοφ έχει τη φήμη του σκληρού επικριτή των ΗΠΑ, και η επιλογή του πιθανώς αποτελεί ένδειξη ότι η Μόσχα σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ουάσιγκτον μετά τις νέες κυρώσεις που ψήφισε το Κογκρέσο τον προηγούμενο μήνα.

Ο Αντόνοφ έρχεται να αντικαταστήσει τον Σεργκέι Κίσλιακ.

Ο κ. Κίσλιακ υπηρετούσε επί περισσότερα από εννέα χρόνια στην Ουάσιγκτον και η θητεία του έληξε τον Ιούλιο. Το όνομά του εμπλέκεται άμεσα στις έρευνες του Κογκρέσου και του ανεξάρτητου ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μούλερ σχετικά με ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές του περσινού Νοεμβρίου.


Ο κ. Κίσλιακ είχε επικοινωνίες με τον στρατηγό Μάικλ Φλιν, οι οποίες οδήγησαν στην παραίτηση του τελευταίου από τη θέση του Σύμβολου Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ.

Είχε επίσης επικοινωνήσει προεκλογικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς. Όταν οι επαφές του κ. Σέσιονς αποκαλύφθηκαν πριν τέσσερις μήνες, υποχρεώθηκε να αυτό-εξαιρεθεί από τις έρευνες σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις κατά την προεκλογική περίοδο.

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mr. Freeman - Συνείδηση  (VIDEO)
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mr. Freeman - Συνείδηση (VIDEO)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ