2017-09-27 18:23:02
Φωτογραφία για ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Η συζήτηση για τα διαδικαστικά έχει κλείσει, διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ, εν μέσω των διεργασιών για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. «Δεν έχει νόημα η ανακύκλωση της συζήτησης, η οποία έχει γίνει διεξοδικά για τα διαδικαστικά ζητήματα. Το ταχύτερο δυνατόν θα πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε στα θέματα ουσίας, είναι η ώρα της πολιτικής» τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη. Ειδικότερα, για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για το οποίο παραμένουν οι διαφωνίες, οι ίδιοι κύκλοι σημείωσαν: «Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά ότι μετά την άρνηση των τριών μεγάλων ελληνικών εταιρειών να διασφαλίσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της ψηφοφορίας το θέμα έχει κλείσει».

Φ. Γεννηματά: Κανένα διαδικαστικό ζήτημα δεν θα ανακόψει τη δυναμική που υπάρχει

«Κανένα διαδικαστικό ζήτημα δεν πρόκειται να ανακόψει τη δυναμική που υπάρχει
. Η απήχηση που έχει αυτή τη στιγμή το εγχείρημα δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει ούτε δεύτερες σκέψεις ούτε να συνεχίσει την εσωστρέφεια, πρέπει να τελειώνουμε με αυτά» δήλωσε νωρίτερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για τον νέο φορέα Φώφη Γεννηματά. Ειδικότερα, είπε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει η Επιτροπή να έχει ολοκληρώσει τις αποφάσεις της, «να τελειώνουμε με τη συζήτηση αυτή και να έρθει στο προσκήνιο η πολιτική».

Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι πρωταγωνιστής στην προσπάθεια και σημείωσε πως «η μεγάλη συμμετοχή είναι αυτή που θα δώσει και δυναμική και θα μας δεσμεύσει όλους για ενότητα την επόμενη μέρα».

Νωρίτερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επέμεινε στην ανάγκη να στηθούν και ηλεκτρονικές κάλπες στις εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, επικρίνοντας μάλιστα έντονα όσους εξακολουθούν να διαφωνούν.

«Είμαι στις Βρυξέλλες για συναντήσεις και μια ομιλία και πριν από λίγο, εδώ στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μια ομάδα νέων επιστημόνων με ρώτησε αν θα μπορεί να ψηφίσει για τον αρχηγό του νέου προοδευτικού Κινήματος. Ακούστε, γιατί δε θέλω να υποκρίνομαι. Κάποιοι μεθοδικά σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς» ανέφερε και πρόσθεσε: 

«Εγώ όμως θα επιμείνω και καλώ τους άλλους υποψήφιους να είναι ξεκάθαροι. Όχι "ναι μεν, αλλά". Η τεχνολογία το επιτρέπει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε». Μάλιστα, είπε πως απευθύνεται ιδιαίτερα στην κ. Γεννηματά. Όπως ανέφερε: «Θα πρέπει να αποφασίσει, θα τολμήσει ή θα κάνει πίσω;».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, το νέο προοδευτικό Κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό, θα πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι φίλοι μας. «Ό,τι άλλο θα είναι λάθος» κατέληξε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ