2012-05-25 13:43:02
Φωτογραφία για ΠΦΣ: Με άδεια ταμεία ο ΕΟΠΥΥ
Ένα άδειο ταμείο είναι ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος επισήμανε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών.

Οι πιο πάνω επισημάνσεις έγιναν σε ομιλία του, την Πέμπτη 24 Μαίου 2012, σε ημερίδα του ΠΦΣ, στην οποία συμμετείχαν τα περισσότερα πολιτικά κόμματα ,με θέμα ‘Ώρα μηδέν για το κοινωνικό κράτος – Τα ασφαλιστικά Ταμεία μετά τον ΕΟΠΥΥ’.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αμπατζόγλου για το πρώτο τρίμηνο του 2012 τα πραγματοποιηθέντα έσοδα ανέρχονται σε 1 δισ. το οποίο αν το ανάγει κανείς σε ετήσια βάση, έχουμε 4 δισ. έσοδα. Δηλαδή, η υστέρηση εσόδων φθάνει για το πρώτο τρίμηνο στο ποσό του 1,8 δισ., τη στιγμή που τα συσσωρευμένα χρέη του ΕΟΠΥY ανέρχονται συνολικά στα 3,63 δις

Στην διάρκεια της ημερίδας κατατέθηκε πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για να σωθεί ο ΕΟΠΥΥ, μέσα από δέσμες μέτρων όπως :

Να επανέλθει η κρατική επιχορήγηση στο 0,6 % του Α.Ε.Π. σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 3918/2011

Να δοθούν στον ΕΟΠΥΥ τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που τώρα είναι στα χέρια του ΤΥΔΚΥ και του ΤΑΥΤΕΚΩ ενώ ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ. Τα ομόλογα αυτά ξεπερνούν σε αξία τα 400 εκατ. ευρώ και μπορούν να δώσουν ρευστότητα στον ΕΟΠΥΥ.

Να διαχωριστεί απευθείας από τις τράπεζες η καταβολή των εισφορών ασθένειας και να καταβάλλονται απευθείας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όχι μέσω ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ