2017-11-13 07:25:14
Φωτογραφία για Ανανεώστε το μυαλό σας με …ταξίδια
Όλοι μας ανεξαρτήτου ηλικίας, από τον πιο μικρό έως τον πιο ηλικιωμένο, έχουμε ανάγκη από μια απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και ένα ταξίδι αναψυχής σε κάποιο άλλο μέρος είτε εσωτερικού, είτε εξωτερικού.

Είναι φυσική ανάγκη του ανθρώπου από την πρώιμη ηλικία να εξερευνά και να μαθαίνει νέους τόπους και να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα που τόσο μας ταλαιπωρεί. Τα ταξίδια είναι πολύ σημαντικά ιδίως όταν υπάρχει έντονο στρες και πίεση εσωτερική.

«Κάθε ταξίδι έχει μυστικούς προορισμούς που ο ταξιδιώτης δεν γνωρίζει»

Martin Buber, 1878-1965, Αυστροεβραίος φιλόσοφος

Τα οφέλη των ταξιδιών και των διακοπών

Οι διακοπές έχουν και αυτές καταλυτικό παράγοντα στον ανθρώπινο οργανισμό. Ιδίως στις μέρες μας που ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος και οι υποχρεώσεις τρέχουν και δεν σταματάνε ποτέ. Για να μην αναφέρουμε όταν είμαστε πρεσαρισμένοι και οξύθυμοι, αποτελεί μονόδρομο στην αντιμετώπιση του στρες και της πίεσης.


Έχουμε δικαίωμα στη χαρά και στην ξεγνοιασιά των διακοπών. Δεν είναι διόλου τυχαίο που κάποιες εταιρίες ετοιμάζουν πακέτα διακοπών.

Μέσα από ένα ταξίδι διακοπών καταφέρνουμε να χαλαρώσουμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες και να επιστρέψουμε ανανεωμένοι και με περισσότερη διάθεση και δύναμη να προσφέρουμε στην δουλεία μας και να είμαστε πιο αποδοτικοί.

Δεν είναι επίσης τυχαίο που στο σχολείο υπάρχουν οι διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του Καλοκαιριού. Εκτός του ότι χαλαρώνει το νευρικό σύστημα , ξεχνιέται ο νους μας.

Μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους κατά την διάρκεια των διακοπών μαθαίνουμε νέα πράγματα για τον προορισμό που έχουμε επιλέξει, ανταλλάσουμε απόψεις, αποκτούμε καινούριες γνώσεις, αναθεωρούμε σκέψεις, λόγια και ενέργειες που πει και κάνει στο παρελθόν.

Αποκτούμε μια νέα προοπτική σε μονοπάτια του μυαλού μας που δεν είχαμε εισχωρήσει σε αυτά σχετικά για τη ζωή μας και γενικά για τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι σκέψεις στο είναι μας.

Επιπλέον αποκτούμε γνωστικές ικανότητες να αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση με εναλλακτική μέθοδο και διαφορετικό τρόπο.

Αποβάλλεται το άγχος, μαθαίνουμε καινούριους προορισμούς μαθαίνουμε για την κουλτούρα του κάθε λαού βιώνοντας πιο έντονες εμπειρίες, συγκριτικά με έναν που δεν συνηθίζει να ταξιδεύει και επιστρέφουμε πιο ξεκούραστοι.

Ψυχικά και σωματικά είμαστε πλέον εφοδιασμένοι με την ανάλογη ψυχολογία και γυρνάμε δριμύτεροι στους εργασιακούς, σχολικούς ή οικογενειακούς στόχους.

Είναι προτιμότερο να μαζέψεις χρήματα και να τα διοχετεύσεις σε ταξίδια που έχουν να σου προσφέρουν πολλά νέα «μαθήματα» για τη ζωή γενικότερα, παρά να αγοράζεις υλικά αγαθά. Οκ, καλά και αυτά, αλλά είναι παροδικά σε αντιδιαστολή με τα ταξίδια που τρέφουν την ψυχή σου με συναισθήματα, αναμνήσεις που ίσως να σου μείνουν ανεπανάληπτες στην κασέτα του μυαλού σου και που ξέρεις, μπορεί να σε ωθήσουν να κάνεις στροφή 360 μοιρών στη ζωή σου.

Ταξίδια-εμπειρίες ζωής

Θεωρώ ότι τα πιο εποικοδομητικά ταξίδια είναι σε χώρες του ανατολικού κόσμου και φιλοσοφίας που βλέπεις φτωχούς ανθρώπους που ζουν ενωμένοι και μονιασμένοι, αφουγκραζόμενοι την απλή πραγματικότητα απομακρυσμένοι από το άγχος των μεγαλουπόλεων και ζώντας με ένα πλατύ χαμόγελο χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, όπως τα παιδάκια της Αφρικής.

Μπορεί να αποκομίσεις ψυχικό όφελος αντικρίζοντας μοναχικές ομάδες που έρχονται αντιμέτωποι με την επιβίωση κόντρα στη φύση, όπως οι Εσκιμώοι που παλεύουν με το ψύχος ή άλλες ομάδες ανθρώπων που ζουν και επιβιώνουν αποκλειστικά από απλές ασχολίες όπως η αλιεία και το κυνήγι.

Ή να χαζέψεις τους μουσουλμάνους που προσκυνάνε στη Μέκκα και την προσήλωσή τους εκεί. Ακόμα και μία βόλτα στη Βραζιλία να βλέπεις τους ιθαγενείς να παίζουν μπάλα στην παραλία ή ένα ταξίδι να θαυμάσεις τις πυραμίδες στην Αίγυπτο. Εικόνες που σου μένουν χαραγμένες στο νου σου και στην καρδιά σου  εφ’ όρου ζωής Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ