2017-11-14 10:49:07
Φωτογραφία για Έλαιο ομορφιάς: Ελιξίριο ενυδάτωσης & αντιγήρανσης
Το έλαιο ομορφιάς το χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο, στο σώμα, στα μαλλιά και στα νύχια. Είναι όμως τόσο αποτελεσματικό για την ενυδάτωση και την αντιγήρανση;

Τι περιέχει

* Φυτικά έλαια

Τις περισσότερες φορές ένα έλαιο ομορφιάς περιέχει κοκτέιλ από έλαια θρέψης (από καρπούς όπως ο τζοτζόμπα, ο μακαντάμια, το φουντούκι, το αμύγδαλο κ.λπ.), αντιοξειδωτικά και επανορθωτικά έλαια (όπως το έλαιο αργκάν, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο κ.ά.) και επίσης καταπραϋντικά έλαια (όπως της λεβάντας, της καλέντουλας, του χαμομηλιού). Επιπλέον, τα έλαια που χρησιμοποιούνται και στα μαλλιά περιέχουν και άλλα έλαια. Μερικά από αυτά που συναντάμε πιο συχνά είναι εκείνα της καμέλιας, του monoi και της καρύδας. 

* Παράγοντες που διευκολύνουν την απορρόφηση 

Ανεξάρτητα από ό,τι πιστεύουν πολλοί, τα περισσότερα έλαια απευθύνονται σε κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και του λιπαρού. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν συστατικά που μετατρέπουν το έλαιο σε ξηρό. Έτσι, το προϊόν διεισδύει σε βάθος χωρίς να κάνει το δέρμα λιπαρό και χωρίς να μπλοκάρει τους πόρους.


* Φυσικούς πτητικούς εστέρες και σιλικόνες 

Βελτιώνουν την υφή του ελαίου, ώστε να αφήνει την επιδερμίδα απαλή και χωρίς λιπαρότητα.

* Αντιγηραντικές βιταμίνες 

Οι πιο δημοφιλείς είναι η C και η Ε, που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και αναδομούν την επιδερμίδα.

* Άρωμα 

Τα περισσότερα ευωδιάζουν έτσι κι αλλιώς από τα επιμέρους φυτικά εκχυλίσματα που περιέχουν, ωστόσο ενίοτε ενισχύονται και με αιθέρια έλαια προκειμένου η περιποίησή μας να γίνει πιο απολαυστική και να διεγείρει τις αισθήσεις μας.

Τι να προσέχουμε...

* Τις σιλικόνες Εδώ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Οι σιλικόνες (φυσικές ή χημικές) βελτιώνουν την υφή ενός ελαίου. Ωστόσο, όταν βρίσκονται σε μεγάλη περιεκτικότητα, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα: μειώνουν την απορρόφηση των συστατικών του ελαίου.

* Το οινόπνευμα Αν και λειτουργεί ως σταθεροποιητής του αρώματος, καλύτερα να το αποφεύγετε. 

* Τα συντηρητικά Το σωστό έλαιο ομορφιάς πρέπει να περιέχει συντηρητικά, γιατί μπορεί να οξειδωθεί πολύ γρήγορα, να αλλοιωθεί η σύστασή του και κατ’ επέκταση η αποτελεσματικότητά του. Γι’ αυτό, όπως συμβαίνει και με κάθε καλλυντικό που κυκλοφορεί στην αγορά, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, τα συντηρητικά (φυσικά ή χημικά, όπως τα parabens) είναι απαραίτητα για να προσδώσουν διάρκεια στη σύνθεσή μας. Τσεκάρουμε, λοιπόν, τη συσκευασία του ελαίου και ψάχνουμε τα συντηρητικά του. Αν φέρει την ένδειξη «χωρίς συντηρητικά», τότε μάλλον αυτό θα οφείλεται σε λόγους μάρκετινγκ. 

Τι λένε οι ειδικοί για το έλαιο ομορφιάς

Κατ’ αρχάς, λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας αν τα έλαια προκύπτουν με τη μέθοδο της «ψυχρής έκθλιψης». Ο συγκεκριμένος όρος σημαίνει ότι το έλαιο έχει αποκτηθεί από μηχανική πίεση, χωρίς εξωτερική παροχή θερμότητας. Η μέθοδος αυτή προτιμάται, γιατί τα φυτικά έλαια από τους καρπούς ή τους σπόρους των δέντρων, των φρούτων, των βοτάνων και των λουλουδιών είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα, τα οποία αλλοιώνονται με την υψηλή θερμοκρασία. Με τη μέθοδο της «ψυχρής έκθλιψης» τα έλαια φτάνουν σε εμάς στην πιο αγνή μορφή τους, ώστε να απολαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ