2017-11-21 19:00:27
Φωτογραφία για Η εμμονή με το αδυνάτισμα μπορεί να σε παχύνει
Οι δίαιτες της μόδας δεν έχουν αποτέλεσμα

Η εμμονή με την παχυσαρκία οδηγεί σε εντατικές δίαιτες, σοβαρούς περιορισμούς των θερμίδων ή πλήρης νηστεία, συμπληρώματα αδυνατίσματος ή καταστολείς της όρεξης και άλλες υπερβολικές μεθόδους απώλειας βάρους – όλες θα αποτύχουν, καθώς εστιάζουν στο γρήγορο χάσιμο κιλών σε βάρος όμως της μυϊκής μάζας και της γενικότερης υγείας.

Το γρήγορο αδυνάτισμα δεν έχει διάρκεια

Η γρήγορη απώλεια βάρους βασικά είναι αποτέλεσμα της μείωσης των υγρών και της μυϊκής μάζας, ενώ καίγεται πολύ λίγο σωματικό λίπος. Αυτό συμβαίνει, επειδή το σώμα μπαίνει σε λειτουργία αυτοσυντήρησης. Με άλλα λόγια, το σώμα νομίζει, ότι λιμοκτονείς και αυτό προκαλεί την αποδέσμευση διάφορων ορμονών, που αρχίζουν τη διαδικασία-σαμποτάζ. Μια τέτοια ορμόνη είναι η κορτιζόλη ή αλλιώς «η ορμόνη του στρες», που διασπά το μυϊκό ιστό, απελευθερώνοντας πρωτεΐνες, που μπορούν να μετατραπούν σε σάκχαρα για την παροχή ενέργειας.


Μην αφήνεις τη ζυγαριά να κυβερνά τη ζωή σου

Η εμμονή με το αδυνάτισμα προκαλεί επίσης μια σημαντική ποσότητα στρες και αποδιοργάνωσης, ειδικά αν ζυγίζεσαι κάθε πρωί. Το στρες, η ανησυχία, οι ενοχές και η ταραχή προκαλούν μεγαλύτερη έκκριση κορτιζόλης. Λαμβάνοντας υπόψη, ότι οι καθημερινές διακυμάνσεις του βάρους μπορούν να είναι αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών, οδηγώντας έτσι σε απώλεια νερού και βλέποντας τη ζυγαριά να ανεβοκατεβαίνει μέρα με τη μέρα μάταια.

Ποια είναι η λύση; Εστιάσου στον υγιεινό τρόπο ζωής

Μαθαίνοντας το πώς θα πάρεις τον έλεγχο της υγείας και του σώματός σου μέσω έξυπνης διατροφής, συμπληρωμάτων και γυμναστικής, έχεις στα χέρια σου τα τρία χρυσά κλειδιά για την επιτυχία. Μια καλά ισορροπημένη δίαιτα, που περιλαμβάνει ποιοτικό φαγητό και συστατικά, που ελέγχεις, η λήψη κατάλληλων συμπληρωμάτων και η προπόνηση με αεροβική και βάρη αποτελούν παράγοντες του τρόπου ζωής, που θα βελτιώσουν τη γενικότερη υγεία και ευεξία σου, ενώ η μείωση του σωματικού λίπους θα έρθει ως συνέπεια των παραπάνω. Αυτές οι συνήθειες μπορούν να γίνουν καθημερινότητα, όπως το πλύσιμο των δοντιών και το ντους. Δεν θα χρειαστείς να κολλήσεις ξανά με το αδυνάτισμα.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ