2017-12-18 08:23:32
Φωτογραφία για Άρον άρον μετακινήσεις Γενικών Γιατρών και Παθολόγων στις ΤΟΜΥ! Όλες οι λεπτομέρειες για τις αποσπάσεις
Δευτέρα 18 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μετακινήσεις «εξπρές» γιατρών προς τις ΤΟΜΥ δρομολογεί -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr -η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να καλύψει τα κενά.

Γενικοί Γιατροί αλλά και Παθολόγοι που σήμερα εργάζονται σε Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία αλλά ακόμη και νοσοκομεία μπαίνουν στο στόχαστρο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προκειμένου να καλύψουν τα κενά στις περιβόητες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) που παραμένουν χωρίς προσωπικό.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, οι αρμόδιοι των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) έχουν ξεκινήσει ήδη να ενημερώνουν Γενικούς Γιατρούς αλλά και Παθολόγους από διάφορες Μονάδες Υγείας προκειμένου να αποσπαστούν στις ΤΟΜΥ και να καλύψουν τα κενά.

Προς ώρας οι μετακινήσεις γίνονται μετά από ενημέρωση των γιατρών, αλλά δεν αποκλείεται να βγει και «φύλλο πορείας» δηλαδή ουσιαστικά υποχρεωτική απόσπαση.


Ο κλάδος είναι έξαλλος και οι επιστημονικές εταιρείες αναμένεται να αντιδράσουν άμεσα αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr. Άλλωστε τόσο Γενικοί Γιατροί όσο και Παθολόγοι είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στο εγχείρημα των ΤΟΜΥ όταν προκηρύχθηκαν οι θέσεις γιατρών.

Και αυτό διότι έκριναν πως θα αποτελέσει άλλη μία προσπάθεια που θα οδηγήσει σε Μονάδες Υγείας που θα περιορίζονται στη συνταγογράφηση φαρμάκων, ενώ και η χρηματοδότηση που προέρχεται από ΕΣΠΑ και είναι για 4 χρόνια με άγνωστο το μέλλον, έκανε πολλούς γιατρούς να γυρίσουν την πλάτη. Διαβάστε ΕΔΩ πόσοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον: «Δείτε αναλυτικά τις επίσημες αιτήσεις από γιατρούς και νοσηλευτές για τις νέες ΤΟΜΥ! Όλος ο κατάλογος του υπ.Υγείας»

Το εγχείρημα πάντως με τις ΤΟΜΥ παρότι εγκαινιάστηκαν οι πρώτες Μονάδες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι εν μέσω κρίσης και μεγάλης ανεργίας στον ιατρικό κλάδο που έχει οδηγήσει ήδη χιλιάδες νέους γιατρούς εκτός Ελλάδος, το ενδιαφέρον για τις ΤΟΜΥ ήταν περιορισμένο.

ΤΟΜΥ με …δανεικούς γιατρούς

Και επειδή οι δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εδώ και μήνες ήταν πως θα λειτουργήσουν άμεσα πολλές Μονάδες σε όλη τη χώρα, η προσπάθεια εστιάζεται τώρα στο να στελεχωθούν με γιατρούς που θα πηγαίνουν «δανεικοί»από Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Κάτι που άλλωστε είχε γίνει και στο παρελθόν με τους Γενικούς Γιατρούς οι οποίοι με το …έτσι θέλω, μεταφέρθηκαν για εφημερίες στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία.

Προς ώρας πάντως σε πολλές περιοχές δεν έχουν βρεθεί ακόμη και τα κτίρια που θα εγκατασταθούν οι νέες ΤΟΜΥ. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr : «Ξεσπιτωμένες»… ακόμη οι ΤΟΜΥ! Γιατί δε βρίσκονται κτίρια»

Να σημειωθεί ότι συνολικά το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να δημιουργήσει 239 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού, άμεσα θα ανοίξουν τις πύλες τους άλλες 33 Μονάδες.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ