2018-01-03 12:01:37
Φωτογραφία για Σημάδια ότι υποφέρετε από πρωινή κόπωση
Τι είναι η πρωινή κόπωση; Αυτός ο λεκτικός συνδυασμός είναι ολοφάνερος και κατανοητός, αλλά δυστυχώς πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τις συνέπειες μιας τέτοιας κούρασης. Δεν είναι μια ευκαιριακή κούραση αυτό που αισθάνεσαι το πρωί.

Επιπλέον δεν είναι μια ασθένεια που μπορείτε εύκολα να καθορίσετε. Είναι μια όπως λέγεται «ομπρέλα συμπτωμάτων» που συχνά περνά απαρατήρητη. Ελέγξτε τα σημάδια ώστε να ανακαλύψετε κάτω από αυτά εάν πάσχετε από πρωινή κόπωση.

Σκαμπανεβάσματα κούρασης

Όταν ανοίγετε τα μάτια σας το πρωί, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορείτε να σηκωθείτε γιατί είστε πολύ κουρασμένοι για να το κάνετε. Αισθάνεστε αδύναμοι και χωρίς κίνητρο και το μόνο που μπορείτε να σκεφτείτε είναι να μείνετε στο κρεβάτι άλλη μια ώρα. Αλλά όταν κάνετε τον εαυτό σας να σηκωθεί και ετοιμάζεστε για την δουλειά, αρχίζετε να παρατηρείτε ότι δεν είστε τόσο κουρασμένοι όσο σκεφτόσασταν μερικά λεπτά πριν. Όταν η ακραία κούραση εξαφανίζεται καθώς η μέρα σας προχωράει αυτό είναι ένα σημάδι ότι πάσχετε από πρωινή κόπωση.


Ζαλάδα

Η πρωινή ζαλάδα μπορεί να φανεί από στιγμή σε στιγμή και δεν είναι μόνο ένα θέμα των γυναικών που εγκυμονούν. Όταν είχατε μια δύσκολη μέρα την προηγούμενη μπορεί να νιώσετε ζαλάδα όταν θα σηκωθείτε το πρωί της επομένης. Εάν αυτό συμβαίνει κάθε μέρα παρόλα αυτά θα πρέπει να εστιάσετε με μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το σύμπτωμα.

Συναίσθημα κατάθλιψης

Παρόλο που η πρωινή κατάθλιψη συνήθως υπάρχει στους νυχτερινούς τύπους, οι πρωινοί τύποι μπορεί να τη νιώσουν επίσης. Όταν η διάθεσή σου είναι φοβερά άσχημη χωρίς αιτία ή έχεις μια κρίση πανικού, μπορεί να πάσχεις και από τα δυο, πρωινή κόπωση και πρωινό άγχος. Βεβαιωθείτε ότι θα επισκεφθείτε τον γιατρό σας πριν αυτά τα πρωινά θέματα μετεξελιχθούν σε μια ψυχική διαταραχή σε ημερήσια, αλλά και νυχτερινή βάση.

Ξηρότητα

Είναι εντάξει να σηκώνεσαι με ξηρό στόμα μια φορά στο τόσο, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες αλλά δεν είναι εντάξει να ξυπνάς με ξηρό στόμα και ξηρότητα στα μάτια ταυτόχρονα. Αυτά είναι δυο συμπτώματα της πρωινής κόπωσης τα οποία μπορεί να είναι σημάδια μιας υποβόσκουσας ασθένειας ή κατάστασης. Η ξηρότητα μπορεί να προέρχεται από κατάχρηση αλκοόλ, ροχαλητό και αφυδάτωση.

Υπάρχουν πολλές αιτίες για την χρόνια πρωινή κόπωση. Εκτός από τα 4 σημάδια που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί επίσης να παλεύετε με συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις που επιβαρύνονται με την πρωινή κόπωση. Ο διαβήτης, ο υποθυρεοειδισμός, η αναιμία, ο αδενικός πυρετός και το χρόνιο άγχος είναι μερικές από αυτές.

Επανεξετάστε τον τρόπο του ύπνου σας, υιοθετείστε καλές συνήθειες ύπνου, ακολουθήστε μια καλά ισορροπημένη διατροφή και μην εργάζεστε μετά τις 6 το απόγευμα εάν είναι δυνατό. Επιπλέον δείτε τον γιατρό σας για να είστε σίγουροι ότι δεν αναπτύσσεται μια σοβαρή ασθένεια.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα Γιουσουφάκια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα Γιουσουφάκια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ