2018-01-09 07:07:26
Φωτογραφία για ΓΡΑΜΜΑ Από ένα παιδάκι από το Βόλο ΠΡΟΣ Τον Άγιο Βασίλη/ Καππαδοκία - κείμενο αναγνώστη
Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη. Φέτος ήμουνα καλό παιδί και θα ήθελα να μου πραγματοποιήσεις τις ευχές μου. Έμαθα ότι  είμαστε σαν μια «οικογένεια»

και είμαστε τυχεροί που έχουμε τον καλό μας πατερούλη που βάζει τα όρια στα άτακτα και ζωηρά παιδάκια.

 Είμαι και εγώ παιδάκι της οικογένειας και σου γράφω για την «οικογένεια μου» όπως τη βλέπω από τα ματάκια μου. Η οικογένεια μου με πλησίασε και μου είπε να βάλουμε το χεράκι μας στο μέλι και να φάμε λίγο, αφού αυτό δεν ήταν δικό μας αλλά  της κοινής αποθήκης.

Επειδή είμαι ένα παχουλό παιδάκι αρνήθηκα να βάλω το χεράκι μου και να υπογράψω για το λάθος μέλι για να μην πάθει τίποτα η υγεία μου. Επίσης είπα στην οικογένεια μου ότι ένα άλλο αδελφάκι μου παίρνει κρυφά το οικογενειακό μας αυτοκίνητο και κάνει πολλά χιλιόμετρα. Έτσι ξοδεύονται πολλά χρήματα  με τα οποία θα μπορούσαμε να καλύψουμε άλλες μας ανάγκες. Είπα ακόμα ότι κάποιος άδειασε την αποθήκη που είχαμε τα παλιά μας φθαρμένα πράγματα.


Αυτά δεν άρεσαν στην οικογένεια μου και άρχισαν να μου ασκούν βία, προσπαθώντας να μου πάρουν το χαρτζιλίκι. Έβαλαν ακόμα και μία αδελφούλα μου να γράψει ψεματάκια για να με τιμωρήσουν. Επειδή άρχισε η κατάσταση να γίνεται φορτική ζήτησα να με παν στο γιατρό. Ο γιατρός βεβαίωσε ότι πάσχω από νοσογόνο παχυσαρκία, σωματική αναπηρία άνω του 50% αλλά δεν είναι και τίποτα, είμαι και εγώ στα μάτια τους αδύνατος σαν τα άλλα μου αδελφάκια. Έτσι η «οικογένεια μου» ενέτεινε τις προσπάθειες της και ασκούσε βία, με συκοφαντούσε, με άφηνε να δουλεύω χωρίς να μου κάνουν τα κατάλληλα εφόδια της δουλειάς και με είχε για χρόνια ανεκπαίδευτο. Όταν για αλλαγή ζήτησα να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπονται, άρχισε ένας νέος γύρος περιποίησης, αυτή τη φορά μου πήραν μέρος από το χαρτζιλίκι μου και μου πρόσφεραν μηνιαία ταξίδια λίγο μακριά προφανώς για να γνωρίσω νέα μέρη.

Επειδή όμως δεν συμμορφωνόμουν και χαλούσα τα σχέδια της οικογένειας μου αποφάσισαν να με αφήσουν μακριά για άλλους τρεις μήνες και να φροντίσουν αυτοί τα τέσσερα παιδάκια μου. Πάλι δεν συνετιζόμουν και έτσι είπαν στους φίλους τους από άλλες οικογένειες που κάνουν παρέα να με τρομάξουν. Όμως και αυτό απέτυχε.

Ξέχασα να σας πω ότι οι μαμάδες μας, η Λογική και η  Σοφία, εγκατέλειψαν πολλά χρόνια πριν την οικογένεια μας.   Κατά το παρελθόν άλλοι πατερούληδες είχαν προσπαθήσει να κάνουν κακά πραγματάκια αλλά διορθώθηκαν από τους προπαππούδες μας.

Θα ήθελα και πάλι να επικαλεστώ την καλοσύνη των προπαππούδων μας και αν μπορούν να στείλουν κοινωνικούς λειτουργούς για να εξετάσουν την κατάσταση και να απευθυνθούμε κάπου, για να εξετάσουν το ενδεχόμενο μήπως συμβαίνει κάτι.

Αν όμως Άγιε μου καλέ Βασίλη δεν μπορείς να κάνεις αυτά μήπως μπορείς να μου πεις τι χρειάζεται να κάνω για να γίνω κι εγώ ρεσεψιονίστ;

Άγιε μου καλέ Βασίλη η καλή κυριούλα που έχουμε στην πόρτα μας όταν μπαίνεις στο σπίτι μας τι σχέση έχει με τον μπαμπά μας;

Άγιε μου καλέ Βασίλη να πάρω και εγώ ένα αυτοκίνητο της οικογένειας να κυκλοφορώ ή όχι; Μήπως μπορείς να μου δώσεις και εμένα έξοδα όπως έκανες και με την θεία μου, που ήταν μακριά σε άλλο σπίτι και ερχόταν με προσωρινές μετακινήσεις στο σπίτι μας για αρκετά χρόνια και όταν ενώθηκαν τα σπίτια στο κέντρο με έξοδα ποιανού ήρθε; Ο παππούς μας τι γνώμη έχει για αυτά και τι έκανε; Είμαστε όλοι ίσοι ή υπάρχουν αποπαίδια στην οικογένεια μας; Πώς αντιμετωπιζόμαστε από τον παππού μας, τον μπαμπά μας και από τους θείους μας;

 Άγιε μου Βασίλη θα σου στέλνω και άλλα γράμματα μέχρι να πραγματοποιήσεις τις ευχές μου.

Στο στέλνω ηλεκτρονικά μέσω των ιστοσελίδων που διαβάζεις επειδή δεν προλαβαίνω να στο στείλω μέσω ταχυδρομείου.

Το παρόν γράμμα είναι προϊόν μυθοπλασίας και ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα;.!  
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ