2018-01-09 13:51:49
Φωτογραφία για Πόσες θερμίδες καίμε με το τρέξιμο; Όχι τόσες πολλές όσες φανταζόμασταν τελικά!
Το τρέξιμο και η καθημερινή γυμναστική δεν συμβάλλει στην καύση τόσων θερμίδων όσων φανταζόμαστε!

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η επιστημονική ομάδα του Κολεγίου «Hunter» της Νέας Υόρκης. Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα του Δρ Χέρμαν Πόντζερ και των συνεργατών του, ανακοίνωσαν ότι τα άτομα που έκαναν μέτριας έντασης σωματική άσκηση έκαψαν περισσότερες θερμίδες από τα άτομα που έκαναν καθιστική ζωή, δηλαδή επιπλέον 200 θερμίδες καθημερινά.

Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα φόρεσαν συσκευή μέτρησης της σωματικής δραστηριότητας για μια εβδομάδα. Πρόκειται για 332 άτομα, 25-45 ετών, από τις ΗΠΑ, την Γκάνα, τη Τζαμάικα, τις Σεϋχέλλες και τη Νότια Αφρική, τα οποία ελέγχονταν από τους ερευνητές καθημερινά.

Ο Δρ Πόντζερ εξήγησε ότι: «κι ενώ όλοι πιστεύουμε ότι όσο πιο δραστήριοι είμαστε, τόσες περισσότερες θερμίδες καίμε καθημερινά, τελικά δεν πρόκειται για δοσοεξαρτώμενη σχέση. Το σώμα προσαρμόζεται στην γυμναστική (…). Όταν ο άνθρωπος εξουθενώνει τον εαυτό του στο γυμναστήριο ή τρέχοντας σε ανοιχτό χώρο, μπορεί στη συνέχεια για να ξεκουραστεί να περνά περισσότερο χρόνο καθήμενος. Όμως είναι και θέμα φυσιολογικής προσαρμογής. Παλαιότερη μελέτη στη φυλή Χάντζα της Τανζανίας που είναι πολύ δραστήρια καθημερινά, περπατώντας μεγάλες αποστάσεις και κάνοντας βαριά σωματική εργασία, έδειξε ότι ο μέσος άνθρωπος καίει τον ίδιο αριθμό θερμίδων καθημερινά με έναν δυτικό» διευκρίνισε ο επιστήμονας.

Πηγή: voicenews.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ