2018-02-21 12:37:56
Φωτογραφία για ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
«Εμείς οι Έλληνες, λαός και έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε, όταν χρειάζεται και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που τώρα πια είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διεμήνυσε από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παραβρίσκεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων, ο ΠτΔ σημείωσε: «Η επέτειος της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων έχει προσλάβει μέσα στον χρόνο εθνικές διαστάσεις, τόσο λόγω των ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης όσο και λόγω των συμβολισμών που εκπέμπει, διαχρονικώς, για τον λαό μας και το έθνος μας. Από τους πολλούς και εμβληματικούς συμβολισμούς ας κρατήσουμε άσβεστους στη μνήμη μας, μέσα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, τους εξής δύο:


Πρώτον, εμείς, οι Έλληνες, λαός και έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε, όταν χρειάζεται και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που τώρα πια είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε θέση ν' αποδείξουν, ανά πάσα στιγμή, ότι η Ελλάδα είναι ήρεμη δύναμη, η οποία σέβεται τους φίλους της, αλλά ουδέποτε φοβήθηκε τους εχθρούς της.

Και, δεύτερον, το Έπος της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων επιτεύχθηκε όταν είμαστε αρραγώς ενωμένοι, ενώ, λίγα χρόνια αργότερα, ο διχασμός οδήγησε σε εθνικών διαστάσεων καταστροφή. Μόνον, λοιπόν, υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μπορούμε, ως ήρεμη δύναμη, να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει, σύμφωνα με την ιστορία μας και την εθνική μας κληρονομιά».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ