2018-03-04 11:00:31
Φωτογραφία για Η κρεβατοκάμαρα των χρωμάτων
Αν θέλουμε να αποφύγουμε τις μουντές αποχρώσεις που προκαλούν και μουντή… διάθεση, μπορούμε να ξεκινήσουμε με την αλλαγή από το υπνοδωμάτιό μας. Αλλάζοντας τη διακόσμηση, αλλάζουμε και το κέφι μας και μάλιστα χωρίς πολλά έξοδα!

Εδώ συμφωνούν όλοι οι διακοσμητές. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τα πάντα.

 Αρκεί να εκμεταλλευτούμε εκπτώσεις στα καταστήματα με λευκά είδη και να ανανεώσουμε το στοκ που έχουμε.

 Χωρίς να υπάρχει λόγος να αγοράσουμε ολόκληρα σετ, συνδυάζουμε έξυπνα τα κατωσέντονα και τις μαξιλαροθήκες που ήδη διαθέτουμε με παπλωματοθήκες με έθνικ μοτίβα, έντονες ρίγες ή λουλούδια που θα ταιριάζουν με τις αποχρώσεις μας.

 Η αμέσως επόμενη κίνηση μας θα μπορούσε να είναι η αλλαγή ταπετσαρίας ή του χρώματος σε ένα μόνο βασικό τοίχο του δωματίου. 

Ακόμα κι ένα έπιπλο που θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε εδώ από το σπίτι της γιαγιάς μας και το οποίο μπορούμε να βάψουμε σε μια έντονη απόχρωση που θα ταιριάζει με το σύνολο, θα είναι μια γοητευτική πινελιά. 


Αλλιώς, η αλλαγή στο κεφαλάρι του κρεβατιού μας αρκεί για να τονίσει περισσότερο την ανάγκη για χρώμα. 

Αξεσουάρ όπως πορτατίφ, βάζα, ρολόγια αλλά και λουλούδια ή φυτά συμπληρώνουν το χρωματικό σύνολο. 

Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ανανεώσουμε τον χώρο μας:

Επενδύουμε σε ζεστά πορτοκαλί λευκά είδη

Μια φωτεινή απόχρωση όπως το πορτοκαλί της τερακότας συνδυάζεται ακόμα και με τα υπόλοιπα λευκά σεντόνια μας χωρίς να διαταράσσεται η διακόσμηση. Μικρές πινελιές από κίτρινο, γκρι, καφέ ή εμπριμέ ταιριάζουν επίσης.

Λέμε «ναι» στις ρίγες

Ακόμα και διακριτικές λωρίδες χρώματος με εναλλαγή σατέν υφής ή διακριτικού ψαροκόκαλου δίνουν μια παιχνιδιάρικη αλλά και κομψή διάθεση.

Τολμάμε το ροζ

Εάν φοβόμαστε την έκρηξη πολλών χρωμάτων, πειραματιζόμαστε με μια μόνο φωτεινή απόχρωση, όπως το φούξια ή συνδυασμοί αποχρώσεων του ροζ που θα κυριαρχήσει μέσα σε ένα λευκό σύνολο.

Γαλαζοπράσινο με μοβ

Ο συνδυασμός αυτός δεν είναι για όλες αλλά μπορεί πραγματικά για τις τολμηρές να φέρει το καλοκαίρι στο υπνοδωμάτιό τους. Θα μπορούσαν ένας πίνακας, βάζα ή και μία πολυθρόνα σε αυτές τις αποχρώσεις να κάνουν τη διαφορά και να μην σοκάρουν αλλά αντίθετα να αναζωογονήσουν την τυχερή που θα ξυπνάει με τα χρώματα της θάλασσας και της λεβάντας.

Πράσινο και μπλε

Δροσερό και χαρούμενο ταιριάζει με ξύλινα δάπεδα και αποτελεί με την γκάμα των αποχρώσεων μια ασφαλή λύση για κουλ χαλάρωση.

Υποδεχόμαστε τα λουλούδια

Αγοράζουμε ριχτάρια ή σκεπάσματα με φλοράλ μοτίβα που συνδυάζονται με τα χρώματα των τοίχων ή των επίπλων και αυτόματα δίνουμε αυτή τη θηλυκή λεπτομέρεια που λείπει συνήθως από τις αυστηρές μίνιμαλ κρεβατοκάμαρες που επικράτησαν τις περασμένες σεζόν.

Δεν αγνοούμε την τάση των χάλκινων αποχρώσεων

Μία τάση που δεν φαίνεται να λήγει σύντομα είναι το χρώμα του χαλκού. Στην κρεβατοκάμαρά μας ταιριάζει με ανοιχτά χρώματα, όπως είναι τα ροζ παστέλ αλλά και τα λευκά. Αξεσουάρ ή ακόμα κι ένα πλαίσιο κρεβατιού σε αυτή την απόχρωση θα κάνει όλη τη (μοντέρνα) διαφορά.

Ποντάρουμε στο κόκκινο

Ίσως όχι παντού αλλά επιλέγοντας στρατηγικά σημεία μέσα στο υπνοδωμάτιο σε αυτή την απόχρωση, θα μας ανανεώσει ξυπνώντας μέσα μας ενέργεια και διάθεση για επιτυχία.

Αγαπάμε τα μπλε δωμάτια

Αυτό το χρώμα σε συνδυασμό με το λευκό και κάποιες πινελιές ζωηρού κίτρινου σε μαξιλάρια και λουλούδια θα δώσει λάμψη στον χώρο σας.

Παίζουμε με αυτοκόλλητα στους τοίχους

Είτε μιλάμε για τολμηρά λουλούδια ή χαβανέζικα τροπικά μοτίβα, η μικρή έκπληξη από χρώμα σε ένα λευκό τοίχο ανανεώνει την κρεβατοκάμαρα χωρίς να χρειαστεί να επενδύσουμε σε ολοκληρωτική αλλαγή χρώματος.

Αλλαγή στο κεφαλάρι

Μπορεί π.χ. το πράσινο να είναι το χρώμα στο οποίο καταλήγουμε αλλά δεν θέλουμε να δεσμευτούμε μαζί του βάφοντας τους τοίχους μας ή αγοράζοντας έπιπλα σε αυτή την απόχρωση. Μπορούμε πολύ απλά να προσθέσουμε ένα κινητό μαξιλάρι στο κεφαλάρι μας, το οποίο θα τονίσει τις γκρι ή μπεζ αποχρώσεις και σε συνδυασμό με ένα πορτατίφ θα δημιουργήσει το ιδανικό σημείο ανάγνωσης.

Συνδυάζουμε τα παστέλ με εμπριμέ

Για να μείνουμε ασφαλείς σε ένα κομψό boho αποτέλεσμα δεν το παρακάνουμε με τις έντονες αποχρώσεις – ειδικά αν μας αρέσουν τα μοτίβα.

Δοκιμάζουμε τα γεωμετρικά σχέδια

Ταιριάζει σε πιο τολμηρές προσωπικότητες ή σε ζευγάρια που αντιστέκονται στις επιθυμίες των γυναικών για λουλούδια. Τα γεωμετρικά μοτίβα είναι τολμηρά, χαρούμενα και σίγουρα τονώνουν τη διάθεσή μας χαρίζοντας την απαραίτητη ισορροπία.

Τολμάμε το βαθύ μπλε

Τα σκοτεινά χρώματα δεν είναι πάντα υπερβολικά - ειδικά όταν συνδυάζονται με φωτεινά έπιπλα και λευκά βαμμένα δάπεδα. Το midnight blue, μπορεί να ακούγεται βαρύ αλλά είναι τόσο σοφιστικέ και hot φέτος που τα βράδια μας μπορεί να αποκτήσουν άλλη αίσθηση, αν τολμήσουμε να βάψουμε ένα τοίχο μας με αυτό ή να το χρησιμοποιήσουμε στα έπιπλα ή στο στρώσιμο του κρεβατιού μας.

Από την Δέσποινα Σάμψων

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ