2018-03-16 14:36:31
Φωτογραφία για Πάτρα: «Ντου» γιατρών στο γραφείο του Διοικητή του ΠΠΝΠ Θ. Πισιμίση [video]
Στον απόηχο των διώξεων ειδικευόμενης επειδή του είπε «περάστε έξω» Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του ΠΠΝΠ Θ. Πισιμίση πραγματοποιούν οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος, ζητώντας να αποσύρει τα μέτρα εναντίον ειδικευόμενης ιατρού των επειγόντων εξωτερικών ιατρείων, η οποία του ζήτησε να βγει από το εξεταστήριο ενώ εξέταζε ασθενή.

Εκτός από την συμπεριφορά του κατά της ειδικευόμενης γιατρού, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κατηγορούν τον Διοικητή και για το ότι δεν δέχθηκε να μιλήσει μαζί τους, δύο ημέρες μετά το περιστατικό.

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει για αυταρχική συμπεριφορά τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑ

Η κάθε διοίκηση, απ΄ότι φαίνεται, διαπνέεται από το “δικό της” πνεύμα. Όταν αυτό το πνεύμα εκφράζεται με διαχείρηση υφισταμένων εν είδει ιδιοκτησίας, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο… Υπεύθυνος βέβαια για τις ιδιαίτερες εκφράσεις αυτού του πνεύματος δε μπορεί να είναι άλλος από την πολιτική ηγεσία που διορίζει αυτές τις διοικήσεις.


Το γεγονός: Στις 26/2, ημέρα μεγάλης εφημερίας του ΠΓΝΠ ο κος Θ. Πισιμίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα επείγοντα, εισήλθε σε ιατρείο ενώ ειδικευόμενη συνάδελφος διενεργούσε ιατρική εξέταση. Του ζητήθηκε ευγενικά να περάσει έξω και να περιμένει – πράξη όχι απλά ορθή και επιτρεπτή αλλά απαιτητή από την ιατρική δεοντολογία! Αντί λοιπόν ο διοικητής να αντιληφθεί την αβλεψία του και να συμμορφωθεί στις συστάσεις της συναδέλφου, προκάλεσε λεκτική διένεξη με κύριους άξονες το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” και το “έχω δικαίωμα να μπω όπου θέλω, και στα χειρουργεία ακόμα!”.  Σε συνέχεια μάλιστα του ατυχέστατου επεισοδίου, στις 13/3, καλεί σε απολογία εντός τριών ημερών την συνάδελφο γιατί “επέδειξε ανάρμοστο συμπεριφορά… απαξίωσε το κύρος και το πρόσωπο του Διοικητή..” Την κατηγορεί με βάση τον υπαλληλικό κώδικα γιατί “υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της εν υπηρεσία αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και της μη προσηκούσης συμπεριφοράς προς τους προϊσταμένους της..”
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ