2018-03-22 17:57:56
Φωτογραφία για H καλύτερη Σαρακοστή είναι στα My Market
H Σαρακοστή σηματοδοτεί την μεγάλη νηστεία που, εκτός από θρησκευτικούς συμβολισμούς, έχει και μεγάλη σημασία για την υγεία μας. Μια εγκράτεια και προετοιμασία του οργανισμού μας για το Πάσχα των διατροφικών παρεκτροπών Είναι οι μέρες λοιπόν που οι νηστίσιμες συνταγές έχουν την τιμητική τους, και το βασικό ζητούμενο είναι να έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας νηστίσιμα αλλά και παράλληλα νόστιμα εδέσματα. Τι χρειαζόμαστε για αυτό; Την καλύτερη πρώτη ύλη, στην καλύτερη τιμή αυτό δηλαδή που βρίσκουμε στα My Market. Αφού βρήκαμε τα υλικά τώρα μας μένει να δούμε μερικές ιδέες για το τραπέζι της Σαρακοστής.

Μια καλή αρχή γίνεται με τις σαλάτες. Διαλέξτε το αγαπημένο σας λαχανικό και μετά εμπλουτίστε την με όλα τα καλούδια της ελληνικής φύσης. Ξηροί καρποί, φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα, μυρωδικά, μπαχαρικά, θαλασσινά, είναι υλικά που θα σας βοηθήσουν να απογειώσετε τόσο τη γεύση όσο και τη διατροφική αξία της. Και ένα ελληνικό super food που θα βρείτε μόνο στα My Market: Kρίταμο, το μοναδικό super food με βιταμίνες και πάρα πολλές χρήσεις...


Μπορούμε να κάνουμε νόστιμους συνδυασμούς.

Χρησιμοποιήστε ως βάση όσπρια ή ζυμαρικά πχ μακαρόνια, φακές ή ρύζι και συνδυάστε τα με θαλασσινά, λαχανικά και αρωματικά βότανα ή μπαχαρικά π.χ Φακόρυζο, ρύζι ή μακαρόνια με θαλασσινά (καλαμαράκια, γαρίδες, χταπόδι). Οι συνδυασμοί, που και χορταίνουν και γοητεύουν.

Αντικαταστήστε «απαγορευμένα» υλικά με επιτρεπόμενα και δημιουργήστε συνταγές νέας γευστικής επίδοσης. Όπως πχ, αντί για κρέας μανιτάρι, είναι τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας περιέχει πρωτεΐνες, σίδηρο και μαγνήσιο μπορεί επάξια να υποκαταστήσει το κρέας κατά τη διάρκεια της νηστείας. Προτιμήστε το σε σούπες, σαλάτες, πίτσες και πίτες. Ο κιμάς σόγιας ή τα φασόλια είναι επίσης χρήσιμα υποκατάστατα του κρέατος.

Μπορείτε να φτιάξετε μπιφτέκια και λουκάνικα από νόστιμα θαλασσινά. Όσον αφορά στα  γαλακτοκομικά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με τυρί σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης, ρυζιού ή γάλα καρύδας. Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου είναι το μπρόκολο, τα αμύγδαλα, τα μικρά ψάρια.

Και γλυκάκι

Αν αγαπάτε τα γλυκά και δεν θέλετε να τα στερηθείτε κατά την περίοδο της νηστείας, προτιμήστε ταχίνι, λουκουμάδες, μπισκότα βρώμης με πορτοκάλι, χαλβά, γλυκά κουταλιού ή μηλόπιτα.

Τα νηστίσιμα σίγουρα είναι και νόστιμα! Φαντασία, υλικά πρώτης ποιότητας και μεράκι είναι τα κύρια συστατικά σας. Στο κοντινότερό σας My market σας “περιμένουν” τα απαραίτητα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ