2018-05-24 17:51:28
Φωτογραφία για Η ισραηλινή πρόταση βελτίωσης των ρουκετών των 122mm που έχει εφαρμογή και στα ελληνικά RM-70
Η ισραηλινή εταιρεία Rafael έχει παρουσιάσει πληροφορίες για τη συλλογή βελτίωσης της ακρίβειας και της εμβέλειας των ρουκετών των 122mm EPIK.

Όπως αναφέρει το «Jane’s», πρόκειται για την φιλοσοφία της συλλογής ακριβείας SPICE τοποθετημένη σε μια ρουκέτα πυροβολικού. Η EPIK περιλαμβάνει ερευνητή IR, αισθητήρα laser και συνδυασμό INS/GPS, ενώ προσαρμόζεται εύκολα στη ρουκέτα των 122mm. Η χρήση του GPS είναι προαιρετική, μην επηρεάζοντας τη λειτουργία της συλλογής σε περιβάλλον όπου δεν λειτουργεί αυτό.

Η ανάπτυξη της συλλογής διήρκεσε δύο έτη, με την EPIK να επιτρέπει την εξουδετέρωση πολλαπλών στόχων σε μία ομοβροντία, ακόμη κι αν αυτοί δεν είναι σταθεροί, για παράδειγμα κινούμενα οχήματα. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η συλλογή έχει ικανότητα καθοδήγησης «man-in-the-loop», λόγω συγγένειας με την SPICE αυτό είναι πιθανό. Κάτι τέτοιο, φυσικά, θα έδινε πρωτόγνωρες δυνατότητες στον χρήστη βελτιώνοντας την ακρίβεια του όπλου και πλήττοντας στόχους που θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπό άλλες συνθήκες «προστατευμένοι». Ο έλεγχος του όπλου έως το τέλος, ταυτόχρονα, υπόσχεται να μειώσει τις απώλειες αμάχων.


Από τη δική μας πλευρά, θυμίζουμε ότι ρουκέτες των 122mm χρησιμοποιούν οι ελληνικοί ΠΕΠ RM-70 και οι κυπριακοί BM-21 και ότι η EPIK θα μπορούσε να αξιολογηθεί αν υλοποιηθεί κάποιο πρόγραμμα βελτίωσης των RM-70. Η συλλογή θα μπορούσε τέλος να εξεταστεί στην περίπτωση που μελλοντικά οι ΠΕΠ M270 τροποποιηθούν να φέρουν ρουκέτες των 122mm, πέρα από τις κλασικές ρουκέτες των 227mm.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ