2018-07-28 19:13:59
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ
Ταυτοποιήθηκε η σορός του 13χρονου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την αναζήτηση τυχόν αγνοούμενων από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική. Οι διασώστες εξακολουθούν να επιχειρούν στον οικισμό Μάτι, ερευνώντας εκ νέου τα καμένα οικόπεδα, αλλά και τα κατεστραμμένα σπίτια. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίστηκε η πλειοψηφία των θυμάτων της τραγωδίας. Την ίδια ώρα, δια θαλάσσης, σκάφη του λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ιδιωτικά πλεούμενα συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα τις έρευνες, οι οποίες εκτείνονται σε μία ευρεία περιοχή, από τη Ραφήνα έως νότια της Μακρονήσου.

Στο σημείο, μάλιστα, επιχειρεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων, η οποία έχει τη δυνατότητα κατάδυσης σε βάθος έως και 120 μέτρα. Τις έρευνες συνδράμει παράλληλα, και ερευνητικό σκάφος, το οποίο φέρει εξειδικευμένο σύστημα εντοπισμού.

Συνολικά έως σήμερα, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, έχουν πραγματοποιηθεί 67 καταδύσεις σε ακτές της ανατολικής Αττικής, της νοτιοδυτικής Εύβοιας και διάφορες βραχονησίδες. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην πέμπτη ημέρα ερευνών, οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων εξανεμίζονται.


Εντός του Σαββατοκύριακου, επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης - αναγνώρισης των θυμάτων από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεδιαλύνει το τοπίο ως προς τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων.

Χθες το βράδυ, οι ιατροδικαστές προχώρησαν στην ταυτοποίηση των δίδυμων κοριτσιών, η υπόθεση των οποίων είχε καταστεί σύμβολο της τραγωδίας σ' όλο τον κόσμο.

Ταυτοποιήθηκε η σορός του 13χρονου

 Τη σορό του 13χρονου, Δημήτρη Αλεξόπουλου, για τον οποίο το Χαμόγελο του Παιδιού είχε εκδώσει Amber Alert, ταυτοποίησαν οι ιατροδικαστικές αρχές. Το παιδί βρισκόταν ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την ανατολική Αττική.

«Στις 28/7/2018, στις 15:00 ενημερωθήκαμε από την μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού.

Και προσθέτει: «Εξ’ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση καθώς δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο. Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας». Καταλήγοντας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και απευθύνει έκκληση για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας απ’ όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης. 

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ