2018-08-16 19:25:10
Φωτογραφία για Φρικιαστικό έθιμο: Η σφαγή των φαλαινών στα νησιά Φερόε – Η θάλασσα γίνεται κόκκινη από το αίμα
Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες από το έθιμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα Νησιά Φερόε Τα νησιά ανήκουν στη Δανία και βρίσκονται 320 χλμ. βορειοδυτικά της Σκωτίας, μεταξύ Ισλανδίας και Νορβηγίας. Οι κάτοικοι οδηγούν κοπάδια φαλαινών-πιλότων και τα εξοντώνουν με αποτέλεσμα η θάλασσα να βάφεται κόκκινη από το αίμα.

Το συγκεκριμένο έθιμο κρατάει ήδη τέσσερις αιώνες. Στο παρελθόν η τροφή των κατοίκων βασίζονταν στο κρέας και το λάδι των φαλαινών, ωστόσο αν και σήμερα οι ανάγκες έχουν αλλάξει, οι ψαράδες συνεχίζουν τα επαναλαμβάνουν το έθιμο που είναι γνωστό ως grindadrap.

«Περπατούσαμε στην παραλία, όταν μια ομάδα ντόπιων έτρεξαν προς το μέρος μας και είπαν “είστε τυχεροί, έρχεται μια φάλαινα”. Νομίσαμε ότι θα ήταν μόνο μία, αλλά έφθαναν η μία μετά την άλλη. Τις οδηγούσαν βάρκες στην ακτή κι όταν πλησίασαν αρκετά, ολόκληρος ο πληθυσμός της πόλης βούτηξε στα νερά κι άρχισαν να τις πετσοκόβουν. Ακόμη και τα παιδιά μετείχαν, τραβώντας σχοινιά ή χοροπηδώντας στα κουφάρια. Μείναμε άφωνοι», είπε ένας 22χρονος φοιτητής του Κέμπριτζ, ο Άλαστερ Γουόρντ, που επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα τα νησιά

Φιλοζωϊκές οργανώσεις έχουν καταγγείλει επανειλημμένα το συγκεκριμένο έθιμο, ωστόσο οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός όσων σφαγιάζονται δεν ξεπερνά το 0,1% του συνολικού πληθυσμού τους.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ