2018-09-17 07:25:09
Φωτογραφία για Τι είναι αυτό το τεράστιο κουτί που θα στηθεί τις επόμενες μέρες στις πλατείες της Αθήνας;
Αν τις επόμενες μέρες περάσετε από την πλατεία Κοτζιά ή την πλατεία Κυψέλης και δείτε ένα τεράστιο λευκό κουτί, μην παραξενευτείτε! Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε κάθε απορία. Πρόκειται για το Microclimatic Heat Shelter, το κινητό «καταφύγιο» που κατασκευάζει η ομάδα The Laboratory for Microclimates από την Ολλανδία.

Στο πλαίσιο της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας ΑΝΤΙ, η κινητή μονάδα δροσιάς θα περιμένει τους Αθηναίους από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Το Laboratory for Microclimates ιδρύθηκε το 2012 και ερευνά τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το αστικό ή αγροτικό περιβάλλον. Οι δύο καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν το Microclimatic Heat Shelter μελετούν τοπία αστικού περιβάλλοντος σε σχέση με το πώς ζει και εργάζεται σε αυτά ο σύγχρονος άνθρωπος. Κεντρικό θέμα στα έργα τους αποτελεί το κλίμα και το μικροκλίμα με την ευρύτερη έννοια.


Ήδη από το 2017 ξεκίνησαν έρευνες στο κέντρο της Αθήνας εξετάζοντας διαφορετικές παραμέτρους όπως η θερμοκρασία, ο αέρας, το νερό και η βλάστηση, οι κοινωνικές και αστικές δομές. Για να αναδείξουν το αθηναϊκό πρόβλημα, οι δύο καλλιτέχνες κατέληξαν στην ιδέα της κατασκευής μιας κινητής μονάδας δροσιάς για όλους τους πολίτες της Αθήνας, η οποία λειτουργεί με «πράσινη» τεχνολογία προσφέροντας ένα δροσερό μικροκλίμα, μερικούς βαθμούς Κελσίου πιο δροσερό από το εξωτερικό περιβάλλον. Η εγκατάσταση κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά και φυσικούς πόρους.

Το Microclimatic Heat Shelter λειτουργεί επίσης ως ένα κοινωνικό μικροκλίμα, όπου οι Αθηναίοι μπορούν να συναντηθούν, να χαλαρώσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.

Στόχος της εγκατάστασης είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση, προκειμένου να μειώσουν τις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος, αλλάζοντας το δικό τους προσωπικό περιβάλλον.

Σημεία και ώρες λειτουργίας:

Το Microclimatic Heat Shelter θα βρίσκεται από το μεσημέρι (12:00 μ.μ.) έως το απόγευμα (6:00 μ.μ.) στα εξής σημεία:

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στην αφετηρία των λεωφορείων στην οδό Ακαδημίας

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Βικτωρίας

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κυψέλης

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στην αρχή του πεζόδρομου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (προτομή Μελίνας Μερκούρη)

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ