2018-12-05 23:14:27
Φωτογραφία για Θέμης Καλαμάτας: Καλά Χριστούγεννα, κύριοι των σκληρών αποφάσεων
Δημοσιεύουμε κείμενο τού Θέμη Καλαμάτα: Για το ζήτημα των Αναδρομικών των Ενστόλων αρκετοί φίλοι μου Συνδικαλιστές εξέδωσαν έγκριτες και ορθές Ανακοινώσεις για την παρατεταμένη

αναβολή και την ανάγκη της πλήρους  συμμόρφωσης επιτέλους του Κράτους στην Απόφασή ΣτΕ.

Εγώ αποφάσισα να μην μιλήσω με αριθμούς ούτε με   ημερομηνίες για την πίστωση στους λογαριασμούς μας μιας και όλα πλέον έχουν ειπωθεί.

Απόφασισα να μιλήσω για άλλη μια φορά με την καρδιά του Έλληνα Αστυνομικού που δεν εργάζεται αναδρομικά κόντρα στο Έγκλημα και υπέρ της προστασίας του Πολίτη. 

Το Έγκλημα δεν έχει αναδρομική ισχύ, ούτε η Ασφάλεια των πολιτών μπορεί να ελπίζει σε κάτι τέτοιο.

Τα Χριστούγεννα στα δικά μας παιδικά χρόνια ήταν η εποχή των Δώρων από την Οικογένεια μας όσο φτωχοί κι υπήρξαν οι γονείς μας.

Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι ισχύει το ίδιο και για τα δικά μας παιδιά στα χρόνια της κρίσης και των οδυνηρών περικοπών των μισθών και των Συντάξεων μας.


Χριστούγεννα σημαίνει απόδοση οφειλών σε Εφορία, σε Τέλη Κυκλοφορίας, σε ΕΝΦΙΑ, σε Φροντιστήρια των παιδιών μας.

Εκπαιδεύσαμε τα παιδιά μας να μην ελπίζουν σε δώρα τα Χριστούγεννα. Φέτος τους είπαμε ότι μπορούν να ελπίζουν αλλά η ελπίδα αυτή έφυγε νωρίς διότι το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων των μεγάλων αποφάσεων δεν λέει να μαλακώσει έστω για τα φετινά Χριστούγεννα.

Δεν ελπίζουμε πλέον σε δώρο για τα παιδιά μας έστω και με την αφορμή των Αναδρομικών.

Εξι τουλαχιστον χρόνια έτσι τα μάθαμε τα παιδιά μας κι ετσι μεγάλωσαν χωρίς δώρο για πολλά.... Χριστούγεννα.

Αντίθετα με το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων που αποφασίζουν για την τύχη της οικογένειας μας εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί απαντάμε υπεύθυνα στην Ελληνική Πολιτεία και στους πολίτες αυτής.

Τα φετινά Χριστούγεννα η Ασφάλεια σας δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Θα είμαστε πιστοί στο καθήκον μας και  παρόντες στους δρόμους με μέτρα Ασφάλειας και Τροχαίας για μια καλύτερη κοινωνία που μπορεί να ελπίζει ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί εργαζόμαστε με πίστη και αυταπάρνηση ακόμη και απλήρωτοι, ακόμη και χωρίς δώρο Χριστουγέννων για τα παιδιά μας και την οικογένειά μας.

Άρθρο του Θέμη Ι. Καλαμάτα

Αντιπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών για το Νότιο Αιγαίο.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ