2019-03-24 08:50:06
Φωτογραφία για Θρίλερ: Εκκενώνουν με ελικόπτερα ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο με 1.300 άτομα
Ολονύχτια επιχείρηση - Συγκλονιστικά βίντεο από τη διάσωση και από το εσωτερικό του πλοίου - Το Viking Sky υπέστη μηχανική βλάβη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι - Με ελικόπτερα μεταφέρονται οι επιβάτες - Τρεις σοβαρά τραυματίες - Το πλοίο έριξε άγκυρα στα δύο χιλιόμετρα από τη στεριά

Κρουαζιερόπλοιο υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, και εκκενώνεται από τους 1.300 επιβαίνοντες σε αυτό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική αστυνομία.

Η υπηρεσία θαλάσσιων διασώσεων της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky πλέει ακυβέρνητο προς τη στεριά και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αργότερα, ωστόσο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το πλήρωμα κατάφερε να θέσει εκ νέου σε λειτουργία τη μία μηχανή, και το πλοίο έριξε άγκυρα στα δύο χιλιόμετρα από την στεριά.

Το πλοίο ανήκει στην Viking Ocean Cruises, εταιρεία του ομίλου Viking Cruises, ιδρυτής του οποίου είναι ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος Τόρσταϊν Χάγκεν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες.


Ακολουθεί βίντεο από το ακυβέρνητο πλοίο και την επιχείρηση διάσωσης:

Ακολουθεί εκπληκτικό βίντεο από την προσέγγιση των ελικοπτέρων στο κρουαζιερόπλοιο για τη μεταφορά των επιβατών και του προσωπικού:

Ελικόπτερα και σκάφη έσπευσαν στην περιοχή και στην ξηρά ετοιμάστηκαν εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν τους επιβάτες, πρόσθεσε η υπηρεσία διασώσεων.

Ο άνεμος πνέει με ταχύτητα 38 κόμβων, δήλωσε η αστυνομία στη νορβηγική εφημερίδα VG.

Σύμφωνα με αναφορές από επιβάτες του πλοίου, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, καθώς το πλοίο έχει ήδη πάρει κλίση, με τα κύματα να το χτυπούν στα πλαϊνά του.

Όπως ανέφεραν οι νορβηγικές αρχές, οι πρώτοι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη στεριά γύρω στις 17:30 ώρα Ελλάδος και από εκεί θα μετακινηθούν σε ένα κοντινό χωριό, προκειμένου να τους βοηθήσουν οι ειδικοί.

Επιβάτης του πλοίου «ανέβασε» στα social media βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου, περιμένοντας να έρθει η σειρά του για τη μεταφορά στο... στέρεο έδαφος της ξηράς:

Still waiting for evacuation. #VikingSky #Mayday pic.twitter.com/6EvcAjf5D2

— Alexus Sheppard
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ