2012-06-13 13:30:59
Φωτογραφία για Μήτσος ο Τούφας: Ναι ρε Έλληνα - Η διαφορετική άποψη που σας αρέσει!
Έλληνα ε Έλληνα, του κάμω

Τι ζητάς εδώ?

Είμαι νεκρός, μου κάμη (Ν.Εγγονόπουλος) Τι χτυπιέσαι και κλαις και τα βάζεις με τους άλλους για το κακό που μας βρήκε αδερφέ ?Τι κοιτάς και ψάχνεσαι όλο και πάντα παραδίπλα, για φταίχτες και υπόπτους και συνωμότες και ανθέλληνας και άλλους αποδιοπομπαίους τράγους?. Ψάξε και ολίγον τι μέσα σου, Γίνε λίγο σκληρός με τον εαυτούλη σου και ίσως να βρεις την απάντησις(ή μέρος της).

Από κει θάπρεπε να ξεκινήσουμε , αν είναι να σηκώσουμε κεφάλι.

Να σου (μου ) θυμίσω λίγα από τα κατορθώματα σου? Πραγματάκια τινά όπως τα αντιλαμβάνομαι με τας γραμματικάς γνώσεις που διαθέτω

Λέγω σε , το λοιπόν και απευθύνομαι στο φιλότιμο σου (ναι αυτό το σπάνιο και περίεργο και δυσεξήγητο πράγμα που σε κάνει να ξεχωρίζεις) . Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω και νόαν, νοήτω

Κι ότι σο λέγω τα λέγω πρώτα στον εαυτό μου τον Μήτσο τον Τούφα η Χλεμπόνα ή Μπατιράκια ν ανοίξουν πρώτα τα δικά μου αφτιά και μετά ούλων των άλλων


Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που σαράντα και βάλε χρόνια τώρα δεν στήριζες ,ψήφισες, χειροκρότησες ,ανέχτηκες ταυτίστηκες, ενίοτε και εκμεταλλεύτηκες, ούλο αυτό το σύστημα που τώρα πνέει τα λοίσθια και απειλεί να σε πάρει μαζί του στον πάτο?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που ανέδειξες όλη αυτή την πολιτική ,δημοσιογραφική ,μεγαλοπαραγοντική , κληρονομική, νομενκλατούρα, την άφησες καλά καλά να ανέβει στο σβέρκο σου και να ξεφτιλίσει από θεσμούς και άξιες που δεν την συμφέρανε?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που έστειλες ένα μάτσο υπερφίαλους ανεπάγγελτους στα ανώτατα αξιώματα να σε κυβερνήσουν? δεν αφισοκόλλησες? δεν κούνησες σημαιούλες πλαστικές? δεν φώναξες ξύλινα συνθήματα? ,δεν πλακώθηκες με τους'' άλλους'' τους προδότες? δεν πανηγύρισες? αντίτιμο? ένα κόκαλο απ το Λουκούλλειο γεύμα τους, έτσι για να μπορείς να χειροκροτάς(ζωηρώς περικαλώ)

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που έφαγες παπά κι έφτιαξες Ακηδες,Μάκηδες ,Σάκηδες και Μπάκηδες, Τσουκάτους και Μαντέληδες. Ριρήδες και Βουλγαράκηδες ,Ντόρες και Γιωργάκηδες ,Κωστάκηδες και Πάγκαλους,Αρούληδες και Ζορό,Βελόπουλους και Μπουμπούκους, Κουλούρηδες και χίλιους μύριους άλλους τόσους καλόγερους τον καθένα με το χαβά του?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) έτοιμος να συγχωρέσεις τα παραπτώματα των δικών σου (έλα μπρε τι έκανε το παιδί? κατασκευάσματα των δημοσιογράφων) και να σκίσεις τα ιμάτιά σου(που δεν έχεις) για τα ίδια των απέναντι?(κουφάλες. κλέφτες, ευτυχώς που τα βγάζουν οι δημοσιογράφοι)

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που ανέχτηκες με κλεμενα λεφτά την κάθε Κούλα να μεταμορφώνεται σε Βίκυ την κάθε Ποπάρα απο τον ποδονίφτη σε κυρία Πόπη εν Κολωνακίω κλπ την κάθε Κατίνα, σε Κάθριν την κάθε κοσμική θείτσα σε κοκότα η κυρατσομπεμπέκα ή ξέκωλο και τοκανες πρότυπο για σένα και τα παιδιά σου?.

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που ανέχεσαι την Αλέκα με τη φορμόλη στο χέρι να ταριχεύει μυαλά ανθρώπων με πρότυπα τον Πατερούλη και την Β. Κορέα (πάντα για το καλό του λαού)

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που αφήνεις τα γερασμένα παιδιά του Σύριζα να παίζουν επικίνδυνα παιχνιδάκια εξουσίας με τόση ευθύνη όση και τα γκρουπούσκουλα των συνιστωσών του

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που περιμένεις να σωθείς από ξεπερασμένους πολιτικούς τύπου Σαμαρά ,Μπένυ και κομφορμιστές τύπου Καρατζαφέρη που σε ρίξανε εδώ, από υστερικές δεξιές γεροντοκόρες τύπου Καμένου που στριγγλίζουν αρνήσεις δεξιά κι αριστερά ή αριστερές ξινές παρθενώπες(στ αυτιά) τύπου Κουβέλη?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που χειροκροτούσες τα 50 βήματα της αλαζονείας της Γιάννας στην Ολυμπιάδα της μίζας της κονόμας και της τσαλακωμένης μας περηφάνιας .? Εσύ δεν έπαιρνες μαϊμού αναπηρικές συντάξεις (ολάκαιρα χωριά ,τυφλών ,χωλών και ότι άλλων αναξιοπαθούντων. Μέχρι και τυφλός ταξιτζής κυκλοφορούσε . Εσύ δεν τσέπωνες την σύνταξη των επί είκοσι χρόνια πεθαμένων γονιών σου?!!112 και 126 χρονών αντίστοιχα εν ζωή!!!! ζωή νάχουνε )

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που έκανες τις αγροτικές επιδοτήσεις, Cayen και ουίσκι(μαύρο περικαλώ) στα επαρχιακά σκυλοστριπτιζάδικα (Η Λάρισα πρώτη στον κόσμο σε κατοχή Πόρσε και το οϊσκυ ,ντίσκυ τολεγε ένας παππούς, εθνικό μας ποτό?)

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που φιστικώθηκες εορτο-διακοπο κι αλλά γαμισοδάνεια που δεν μπορείς να αποπληρώσεις, αρκεί να ζούσες δέκα μέρες σαν κροίσος που δεν ήσουν( ε ρε κατακαημένο Άνω Σκορποχώρι!!!!)

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) κάτω απ την ομπρέλα σε ξαπλώστρα σε κοσμική παραλία, με φραπόγαλο, σαγιονάρα ,καρότο αντηλιακό, κόκκινη εφιμερίς και τελέφωνο στ αυτί ωσάν γαρίφαλο και αγοραπουλούσες φωναχτά(ν ακούει και το παραδίπλα μωρό) μετοχαί εν έδει χρηματιστή της Wall street Τσόμπανε? (Μου φάγασι τα λεπτά μου οι αλήτρες!!!)

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που απαθής παρακολουθούσες το γιο του δοσίλογου Χριστοφοράκου να μπουκώνει, κανονικώς ούλο το πολίτικο μας σύστημα ,να βγάζει δις στην αγαπημένη του Γερμάνια κι από κει να περιγελάει τους μαλάκες Έλληνες¨? Ε Ντόρα?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που γι αντίδραση στο χάλι μας έφερες ναζιστές στη Βουλή απλά για να εγκαταστήσεις τη δημοκρατία της κλωτσοπατινάδας(όχι πως δεν το χρειάζονται το ξύλο με τα όσα έκαναν και κάνουν)

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που μέρα νύχτα ασχολιόσουν με τους celebrities του σκοτωμού και το life style του Μαλακακωστόπουλου και των συναφών Κομιστών,Μαλέληδων και άλλων σκουπιδιών τύπου STAR. Τώρα που γέμισε το μυαλό και η ψυχή και η ζωή σου με σκατά, πως να αισθανθείς, πως να σκεφτείς, πως να μιλήσεις?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που δήλωνες μια ζωή εισοδήματα κάτω απ το αφορολόγητο με εξοχικά δυο, σκάφος μέγκλα (έβαζες μέσα τη μαμά με το φουλάρι και τον μπαμπά που τόπαιζε καπετάνιος με κασκέτο κι άσπρο κοστούμι κατακαλόκαιρο, ο μπουρτζόβλαχος) μερσεντέ γαμάτη(δεν μπορώ να κεκλοφορήσω με άλλο όχημα .να πούμε), χειμερινάς διακοπάς εις σαλέ(δίπλα στης Γιάννας) με το πρόσωπο(τη γκόμενα ντε, δια να εξηγούμεθα) και εις υγείαν τα κορόιδα?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που λάδωσες τον εφοριακό για μια ψιλοτακτοποίησις και μετά τη πολεοδομία(you know, ένα μικρό αυθαίρετο (320 τμ) στο δάσος έτσι για αλλαγή περιβάλλοντος)και φακελάκι σε γιατρό για να γιάνει τις αιμορροΐδες σου και στον βουλευτή να διορίσει τον στόκο γιό σου σε καλή δημόσια θέση, ανεξαρτήτως προσόντος να πούμε ? κι όπου αλλού εύρισκες πρόθυμον τρύπαν, θε μου σχώρνα με, έχωνες ,αρκεί να γινόταν η δουλειά σου?\

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που έβλεπες την διαφθορά τριγύρω σου να βρωμίζει τα πάντα και το θεωρούσες φυσιολογικήν κατάστασιν και Ελληνική μαγκιά (εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε γέλασε, ορέ Εγγονόπουλε?)

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που ζούσες σαν μεγαλοεισοδηματίας όντας υπάλληλος σε οργανισμό με μισθό μέτριο και βάλε. Αμ η τσουράπω σου η κυρά Μαγδάλω πουθελε και λίφτινγκ? (Και γιατί περικαλώ η Κατίγκω του Σωκράτη του μανάβη είναι καλυτέρα? Εμεις να μην τραβήξωμεν τα πετσιά μας ? Πως θα κυκλοφορήσωμεν εν τη Μυκόνω? να μας δει κοτζάμ κόκκινος Πάνος και να φτύνεται?)

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που δεν πλήρωνες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τα όποια μπατάρανε στ ανοιχτά, όχι μόνο από σένα βέβαια, είχαμε και τα ικανότατα και καλοπληρωμένα κομματόσκυλα, διορισμενα στους οργανισμούς και τα γάμησαν το ταμ τιριρί..

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που ψήφισες μια ολάκαιρη γενιά κηφήνων, γόνους μεγαλοπαραγόντων ,κληρονομικώ δικαιώματι?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που έκλεισες δρόμους λιμάνια ,ηλεκτρικά, τηλεπικοινωνίες θεωρώντας το συντεχνιακό σου αίτημα, το μόνο σημαντικό στο σύμπαν κι ούλοι οι άλλοι να πάνε να καμπουριαστούνε? Εσύ δεν έκανες την διαμαρτυρία αυτοσκοπό?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που ανέδειξες πανηγύρια τύπου Eurovision σε ανώτερο πολιτιστικό γεγονός ? Στην χώρα του πολιτισμού με πνευματικούς γίγαντες τύπου Βουλγαράκη, Λιάπη, αείμνηστο Κου-κου-Κούβελα, πρίγκιπα Γερουλάνο, τιτάνα Κουλούρη, γαμίκο Ζαχόπουλο και άλλους τοιούτους φουντωτούς μαϊντανούς στο υπουργείο πολιτισμού όταν η μονή σχέση των παραπάνω με το αντικείμενο , ήτο το πρώτο τραπέζι πίστα στον ΛεΠα και την Βανδή?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που άφησες τον Χοντρομπέννυ να φτιάξει το νόμο έκτρωμα περί συγκάλυψης και μη ευθύνης υπουργών και άλλων επωνύμων (ο κάλος Θεούλης να του δίνει χρόνια τόσος κοσμάκης σώθηκε!!!)

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που άκουγες άπραγος και άναυδος τον θρασύτητο Πάγκαλο να σου λέει πως μαζί τα φάγαμε? (φαίνεται ε!!)να φτύνει στα μούτρα σου την αλαζονεία και την αμετροέπειά του?

Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που βαρύνεσαι για πράξεις και παραλείψεις και ανοχές που μας οδήγησαν εδώ? Εσύ(εγώ) άφησες να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας ενός ολόκληρου λαού και τον παρέδωσες στο εύκολο, στο φαίνεσθαι, στο λαμέ, στο σεκλαμέ και σ όλα τα κατώτερα ένστικτα.Αντικατέστησες την ευθύνη με την ανευθυνότητα κι απορείς για τις συνέπειες?

Τώρα που τα όνειρα σου για ευημερία (έστω και λαμέ) τα πήρε ο γέρο διάολος , οδύρεσαι ?Ζήτα τα ρέστα πρώτα απ τον ολέθριο νεοπλουτίστικο ατομικισμό σου και μετά από τους ξένους

Ο Gunter Grass χάιδεψε τη συνείδηση σου κι όχι την αυτολύπηση σου κι ούτε το πήρες χαμπάρι(Που τραγουδάει το άτομο να του πετάξουμε κάνα λελουδικόν)

΄΄ Αν δεν φτιάξεις τον εαυτό σου δεν μπορείς να φτιάξεις τη χώρα σου,μόλεγε προχτέ ένας παππούς που το φιλοσοφούσε εν τω καφενείω των Αφων Ζήση και Μάκη Ψειριάρη κατά Τούμπα μεριά.

ΑΜΕΣΑ, από τώρα που θα βγεις να πάρεις τσιγάρα. Να δεις τον ερειπωμένο κόσμο σου και ν αλλάξεις στράτα. Κι επιτέλους ξέχνα το'' ξέρεις ποιος είμαι γω ρε'' που σ έφτασε ως εδώ

Δεν έχεις χρόνο. Κάτι πρέπει να κάνεις για σένα και τα παιδιά σου''

Κουβέντες μεγαλείο και μορφωτικές ρε παππού μου αλλά που ψυχή?

'' Να βρεις. Η ζωή είναι εφτά φορές να πέφτεις και να σηκώνεσαι οχτώ Μη ψάξεις ξένους θεούς να σε σώσουν , Ο μονός θεός που θα σε σώσει είναι ο εαυτός σου και βρίσκεται μέσα σου. Κι ούτε μηχανισμοί ούτε μνημόνια ούτε Μέρκελ ούτε και κάνας πούστης νοιάζεται για σένα . Κονομάνε απ την καταστροφή σου. Σου κουνάν το δάχτυλο και σε βρίζουν κι από πάνω. Επειδής έρχονται και εκλογαί σκέψου το φοράς δυο, ορέ Μήτσε, πριν και κάνεις καμιά μαλακία πάλι και πληρώνουμε τζερεμέδες ''

Αυτά μόπε και σας τα μεταφέρω σαν πικρή αμπελοφιλοσοφία καφενείου, μπας και την ανθιστούμε ότι είμεθα μονάχοι στο λάκο με τα κωλοδαχτυλα .Κι όσο πιο γρήγορα την ανθιστούμε τόσο το καλύτερον δια τον κώλον μας , αδέρφια

Την άδολη μου αγάπη για την ράτσα μας

Μήτσος ο Τούφας

ΥΓ με το παρντόν και πάλιν  δια το ύφος και τη θεωρία .Πρώτα στον εαυτό μου τα λέω μπας και ξεκουνήσει!!!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ