2019-06-21 21:33:56
Φωτογραφία για Η ελλειμματική ΕΡΤ ζητά αύξηση του προϋπολογισμού της κατά €7 εκατ!
 Προεκλογικό αίτημα της ΕΡΤ για να καλυφθούν τρύπες €7 εκατ. - Άγνωστο αν ζητούν

έγκριση για αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού της δημόσιας τηλεόρασης με σκοπό να χρυσοπληρώνουν τηλεοπτικά δικαιώματα ΠΑΕ που αήκουν σε προνομιακούς συνομιλητές της κυβέρνησης Τσίπρα

Η διοίκηση της ΕΡΤ ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να αποδεχθούν την αύξηση κατά 7 εκατομμύρια ευρώ του ήδη ελλειμματικού προϋπολογισμού για το 2019. Τα σχετικά έγγραφα έχουν ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια (δείτε ΕΔΩ). Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η εσπευσμένη απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να ζητήσει την προς τα άνω αναθεώρηση του προϋπολογισμού της συνδέεται με τις συζητήσεις που γίνονται με ΠΑΕ της Super League προκειμένου η κρατική τηλεόραση να αγοράσει τα εντός έδρας δικαιώματα και μάλιστα, σε τιμές πολύ ανώτερες των τρεχουσών τιμών της αγοράς του αθλητικού θεάματος. Με άλλα λόγια, η διοίκηση της ΕΡΤ λίγο πριν από τις εκλογές θεωρεί «καθήκον» της να πληρώσει παραπάνω λεφτά σε ΠΑΕ οι ιδιοκτήτες των οποίων είναι προνομιακοί συνομιλητές της κυβέρνησης Τσίπρα.


Στο έγγραφο που έχει ανέβει στην Διαύγεια διαβάζουμε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου με αρ. πρωτ. : 684/20.06.2019, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει το προσχέδιο του αναθεωρημένου προϋπολογισμού 2019 και εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο προκειμένου να υποβάλει αίτημα, προς τους αρμόδιους Υπουργούς, για την αναθεώρησή του ύψους 7 εκ. € στον Λογ.10-16 (Καθαρή κτήση παγίων) με ισόποση επιβάρυνση του δημοσιονομικού αποτελέσματος που διαμορφώνεται στα μείον (-) 49 εκ. €, σύμφωνα με το συνημμένο στην εισήγηση πίνακα.

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την υποβολή αιτήματος για την κάλυψη του αρνητικού ισοζυγίου με χρησιμοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρίας και εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο προκειμένου να υποβάλλει το σχετικό αίτημα προς τους αρμόδιους Υπουργούς».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ