2019-08-07 12:07:34
Φωτογραφία για Η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας στο Υπουργείο Υγείας
Συντάκτης: Virus

Τη διευθέτηση χρόνιων προβλημάτων ζήτησε το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (Π.Ε.Μ.Η.Ν.) κατά την συνάντηση του με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Από τις οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, τα νοσήλεια, έως και την λειτουργία νέων τομέων τέθηκαν στη συζήτηση με τον Υπουργό κ. Κικίλια και τον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη.

Την μεθόδευση της επίλυσης των προαναφερόμενων θεμάτων αιτήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Ιωάννης Δατσέρης, Απόστολος Μανδρέκας, Κωσταντίνος Καραμπάτσας, Στυλιανός Χαιδούλης καθώς και οι ειδικοί σύμβουλοι της Π.Ε.Μ.Η.Ν. κ.κ. Κώστας Θεόδωρος και Φιλιώτης Νικόλαος

Συγκεκριμένα, η Π.Ε.Μ.Η.Ν. έθεσε ως προτεραιότητα για τις Οφθαλμολογικές ΜΗΝ την δυνατότητα διενέργειας των ενδοϋαλοειδικών εγχύσεων όπως έχει ήδη γνωμοδοτήσει το ΚΕΣΥ και ο ΕΟΦ.

Μεταξύ τψν αιτημάτων της ένωσης είναι και ο προσδιορισμός ΚΕΝ για όλες τις πράξεις και τις θεραπευτικές διαδικασίες όλων των ειδικοτήτων και δυνατότητα συμβάσεων των αντίστοιχων ΜΗΝ με τον ΕΟΠΥΥ.


Σύμφωνα με την Π.ΕΜ.Η.Ν. μείζονος σημασία για τον κλάδο είναι η κατοχύρωση των υφιστάμενων ΜΗΝ μικτού, χειρουργικού ή και παθολογικού τομέα οι οποίες έχουν αδειοδοτηθεί στο πλαίσιο του Νόμου 4025/2011 και για τις οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νομοθεσία.

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί η χορήγηση αδειών λειτουργίας σε ΜΗΝ μικτού, χειρουργικού ή και παθολογικού τομέα για τις ειδικότητες των οποίων δεν έχουν εκδοθεί νέες τεχνικές προδιαγραφές λειτουργίας.

Επίσπευση των διαδικασιών ζήτησε η ένωση αφού μεε τις τελευταίες τροποποιήσεις των νόμων, οι αιτήσεις που εκκρεμούν είναι γύρω στις 20-25 ανά την επικράτεια και με αναμονή έως και πέντε έτη.

Σύμφωνα με την Π.Ε.Μ.Η.Ν. υπήρξε θετική ανταπόκριση και συμφωνήθηκε η μόνιμη επικοινωνία μεταξύ της Ένωσης και του Υπουργείου για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ