2019-08-22 13:59:29
Φωτογραφία για Έκρηξη μεγαλείου από τον Τραμπ: Είμαι ο εκλεκτός, τα βάζω με την Κίνα και κερδίζω
 Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι η ζωή του θα ήταν πιο εύκολη αν δεν είχε ξεκινήσει

εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο  Ο εμπορικός πόλεμος Ουάσινγκτον - Πεκίνου καλά κρατεί, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ρίχνει νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε, μάλιστα, ότι είναι ο εκλεκτός για να χειριστεί τις εμπορικές ανισορροπίες με την Κίνα, την ώρα που ερευνητές του Κογκρέσου προειδοποιούν ότι οι δασμοί που έχει επιβάλει μπορεί να μειώσουν την οικονομική απόδοση κατά 0,3% το 2020.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τόνισε ότι η ζωή του θα ήταν πιο εύκολη αν δεν είχε ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο. Ωστόσο, υπερασπίστηκε τις πράξεις του, επιμένοντας ότι είναι ακόμη εφικτή η επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

«Είμαι ο εκλεκτός... έτσι, τα βάζω με την Κίνα. Τα βάζω με την Κίνα στο εμπόριο. Και ξέρετε κάτι; Κερδίζω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, διεκδικώντας έναν τίτλο που συνήθως αποδίδεται σε ηγετικές μορφές θρησκειών, όπως ο Ιησούς ή ο Μωάμεθ.

Ο Τραμπ παραδέχτηκε πάντως, για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, ότι ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα μπορεί να βλάψει την αμερικανική οικονομία, επιμένοντας όμως ότι δεν διαφαίνεται ύφεση στον ορίζοντα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ