2019-10-07 21:01:49
Φωτογραφία για Βρετανία - Αμερικανίδα επιχειρηματίας για Τζόνσον: Μας «ένωνε» η κλασσική λογοτεχνία
Η Τζένιφερ Άρκουρι αρνήθηκε κατηγορηματικά να απαντήσει σε ερώτηση για το αν

διατηρούσε δεσμό με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο παρελθόν - Ωστόσο παραδέχτηκε πως είχαν έρθει κοντά και συζητούσαν για λογοτεχνία και φιλοσοφία

Η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Τζένιφερ Άρκουρι αρνήθηκε επίμονα να απαντήσει σήμερα σε ερωτήσεις για το εάν είχε στενή προσωπική σχέση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον όταν εκείνος ήταν δήμαρχος του Λονδίνου.

Η εφημερίδα Sunday Times έχει αναφέρει ότι όταν ο Τζόνσον ήταν δήμαρχος δεν δήλωσε ότι είχε στενούς προσωπικούς δεσμούς με την Άρκουρι, η οποία κατ’ επανάληψη έλαβε κρατικές επιχειρηματικές επιδοτήσεις ύψους χιλιάδων στερλινών και συμμετείχε σε επίσημες εμπορικές αποστολές.

Μιλώντας στο ITV, η Άρκουρι δήλωσε ότι είχε έρθει κοντά με τον Τζόνσον, που ήταν δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας από το 2008 έως το 2016, σε ό,τι αφορά την κλασσική λογοτεχνία, ότι συζητούσαν για τον Γάλλο φιλόσοφο Βολταίρο και αγαπούσαν και οι δύο τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Όταν ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη εάν είχε δεσμό με τον Τζόνσον ή στενές σχέσεις με εκείνον, είτε απέφευγε την ερώτηση ή ανοικτά αρνούταν να απαντήσει.


«Πραγματικά δεν πρόκειται να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση», δήλωσε η Άρκουρι στο ITV. «Κατηγορηματικά, δεν αφορά κανέναν τι είδους ιδιωτική ζωή είχαμε ή δεν είχαμε».

«Και αυτό που είναι κατηγορηματικά πιο σημαντικό είναι ότι ο Μπόρις ποτέ δεν με ευνόησε, ούτε μία φορά δεν του ζήτησα κάποια χάρη, ούτε μία φορά δεν έγραψε μια μένα μια συστατική επιστολή».

Ερωτηθείς για τις εικασίες αυτές, ο Τζονσον έχει δηλώσει ότι τα πάντα έγιναν με κάθε ευπρέπεια και δεν υπήρχαν συμφέροντα για να πρέπει να δηλωθούν.

Η δημοτική αρχή του Λονδίνου Greater London Authority (GLA) ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε αναφέρει τον Τζόνσον στην αρμόδια υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας για πιθανή έρευνα καταγγελιών περί ανάρμοστης συμπεριφοράς με την εμπλοκή της Άρκουρι. Η GLA ανέφερε ότι υπήρχαν εικασίες ότι ο Τζόνσον είχε φιλία με την Άρκουρι και ότι ως αποτέλεσμα αυτής της φιλίας τής επέτρεπε να συμμετέχει σε εμπορικές αποστολές και να λαμβάνει χορηγίες. Το ποινικό αδίκημα της ανάρμοστης συμπεριφοράς από δημόσιο αξίωμα επισύρει ποινή έως και ισόβια κάθειρξη.

Η Άρκουρι δήλωσε στο ITV ότι αφού ήρθαν κοντά και ανέπτυξαν ένα δέσιμο σε ό,τι αφορά την λογοτεχνία και συζήτησαν τα επιχειρηματικά κεφάλαια για τον τεχνολογικό κλάδο, η ίδια και ο Τζόνσον άρχισαν να στέλνουν γραπτά μηνύματα και ότι την επισκεπτόταν στο γραφείο της στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, κάποιες φορές καθ’ οδόν προς το σπίτι του. Στο τηλέφωνό της, έχει καταχωρήσει τον Τζόνσον --του οποίου το πρώτο όνομα είναι και Αλεξάντερ-- ως «Μέγας Αλεξ».

«Υπήρχε πολύ μεγάλος χώρος γραφείων για να επισκεφθεί», δήλωσε η Άρκουρι. Ο Τζόνσον πήγε περίπου 5 ή ίσως 10 φορές, δήλωσε. «Δεν νομίζω ότι ήταν κάτι αμήχανο». Σχολίασε ότι μια φορά πρότεινε στον Τζόνσον να δοκιμάσει τον στύλο pole dancing που είχε αλλά ότι εκείνος αρνήθηκε. «Κάθισε με το τσάι του και άρχισε να μουρμουρίζει», δήλωσε.

Ερωτηθείσα ξανά για τη φύση της σχέσης τους δήλωσε: «Επειδή ο Τύπος με έχει υποβαθμίσει παρουσιάζοντάς με ως πρώην μοντέλο, χορεύτρια pole dancing, πραγματικά δεν πρόκειται να απαντήσω αυτή την ερώτηση».

Ερωτηθείσα εάν τον αγαπάει, δήλωσε: «Νοιάζομαι πολύ για αυτόν ως φίλο και πράγματι έχουμε ένα πολύ στενό δεσμό. Του εύχομαι όμως να είναι καλά, θέλω να είναι ευτυχισμένος».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ