2019-10-31 13:11:57
Φωτογραφία για Χαϊδάρι: Οι τρεις μαρτυρίες-κλειδιά στις οποίες εστιάζει η έρευνα
Τρεις μαρτυρίες περιμένουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών για να καταφέρουν να

βρουν στοιχεία που θα λύσουν τον γρίφο της εκτέλεσης του Δημήτρη Μάλαμα στο Χαϊδάρι. Η κατάθεση της συζύγου του 50χρονου επιχειρηματία και των δύο αστυνομικών που, όπως είπαν στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ, γνώριζαν τον επιχειρηματία, αλλά βρέθηκαν «τυχαία» στο σημείο για να πιουν καφέ εκτιμούν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών ότι θα δείξουν αν φοβόταν κάτι ο 50χρονος και πώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου το μεσημέρι της Τρίτης στο φανάρι της λεωφόρου Αθηνών με τη Σατωβριάνδου.

Παράλληλα κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιό του, ενώ είναι σίγουροι ότι υπήρχε ομάδα παρακολούθησης που πήρε από πίσω την ανθρακί BMW του Μάλαμα από το σπίτι του στο Μαρούσι μέχρι το Χαϊδάρι, και σε ανοικτή γραμμή με τους δολοφόνους τούς οδήγησαν στο σημείο της εκτέλεσης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν μέσα από το υλικό των καμερών που έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιο να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιο των δύο πληρωμένων εκτελεστών, που άδειασαν το καλάσνικοφ πάνω στον 50χρονο επιχειρηματία για να τον σβήσουν από το χάρτη.


Παράλληλα, η βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έδειξε ότι το καλάσνικοφ ήταν «καθαρό», δηλαδή δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση ενώ διαπιστώθηκε ότι τέσσερις κάλυκες προέρχονται από το υπηρεσιακό εννιάρι πιστόλι ενός εκ των δύο αστυνομικών που ήταν εκτός υπηρεσίας και «τυχαία» βρέθηκαν στο σημείο. Μάλιστα, μια από τις τέσσερις σφαίρες που έριξε ο αστυνομικός καρφώθηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο, γεγονός που δείχνει ότι δεν σήκωσε το υπηρεσιακό όπλο για να ρίξει στον αέρα, αλλά σημάδεψε προς την πλευρά των δραστών.

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών είναι ένα: Ποιος ήθελε νεκρό τον 50χρονο επιχειρηματία και «ναύλωσε» τους δύο killers με το καλάσνικοφ να του στήσουν καρτέρι; Είχε να κάνει με κάποια προσωπική διαφορά, συναλλαγή ή συμφωνία που δεν τηρήθηκε; Το βέβαιο είναι ότι ο 50χρονος φοβόταν. Έπαιρνε συνοδεία αστυνομικών και σχεδίαζε να θωρακίσει το αυτοκίνητό του. Ήξερε δηλαδή ότι είχε ανοικτά μέτωπα και εχθρούς με άγριες διαθέσεις και ανησυχούσε για τη ζωή του. Η εκτέλεσή του έχει σχέση με τον αιματηρό πόλεμο των ανθρώπων της νύχτας που τα τελευταία χρόνια μετρά 12 θύματα; Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν από τις καταθέσεις της συζύγου του, η οποία βρισκόταν στην Αγγλία όπου σπούδαζε το παιδί του, των φίλων αλλά και των στενών συνεργατών του, ίσως -λένε οι αστυνομικοί- δείξουν και τον άνθρωπο που σφράγισε σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ