2019-12-24 05:27:26
Φωτογραφία για Mazda Cosmo 110
Η Mazda είναι μια εταιρεία που θέλει να κρατήσει τον Wankel κινητήρα στην επικαιρότητα,

αναζητώντας τρόπους να εξαντλήσει τις πιθανότητες για χρήση του στο μέλλον. Η πλέον πρόσφατη αναζήτηση, έχει να κάνει με τη χρήση ενός κινητήρα Wankel ως «γεννήτρια» για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε κάποιο υβριδικό μοντέλο. Σημαντικό είναι πάντως το ότι, κάθε πληροφορία που αφορά τη Mazda, έχει τόση απήχηση στο κοινό που αναδεικνύει την Ιαπωνική εταιρεία σε μεγάλη «αδυναμία» του petrolhead κοινού- και όχι μόνο.

Το 2015, η Mazda παρουσίασε ένα πρωτότυπο, το RX-Vision Concept, με το οποίο άγγιξε τις πλέον ευαίσθητες χορδές του κοινού που αγαπάει πραγματικά τα αυτοκίνητα. Με αρκετά στοιχεία που παρέπεμπαν στο παρελθόν, το πρωτότυπο ήταν από αισθητικής άποψης, ένα μίγμα δυναμισμού και έντονης συναισθηματικής αποτύπωσης. Στις περισσότερες από τις εκθέσεις που βρέθηκε το πρωτότυπο, ήταν δίπλα σε ένα Cosmo 110, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παρατηρητές να βλέπουν απτά τις παραπομπές και την προέλευση της αισθητικής φόρμας του καινούργιου, από το φουτουριστικό για την εποχή του coupe του 1967.


Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, ο Yi Dong, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη νέα έκδοση του αυτοκινήτου που έπαιξε το ρόλο του «τοτέμ» για την Mazda και παρουσίασε μια σύγχρονη εκδοχή σε ψηφιακή αποτύπωση. Ο συνδυασμός των ρετρό αναφορών και των απόλυτα σύγχρονων λεπτομερειών, κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένος στην περίπτωση του σκίτσου, με την καμπύλη της γυάλινης οροφής να είναι το αναμφίβολο highlight ενός μοντέλου που θα μπορούσε να παίξει τον ίδιο ρόλο για τη Mazda, όπως είχε παίξει το Cosmo 110 του 1967.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ