2020-01-19 02:49:34
Φωτογραφία για Διάσκεψη για τη Λιβύη: Στο Βερολίνο ο Χαφτάρ - Αγωνία για την κατάπαυση του πυρός
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε, πριν από λίγα 24ωρα, ότι ο στρατάρχης Χάφταρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας

Στα ύψη η αγωνία μετά την απόρριψη από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ της πρότασης του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εκεχειρία. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα ακολουθήσει ο στρατάρχης, οποίος πριν από λίγες ημέρες κατέλαβε την ιστορικής σημασίας Σύρτη.

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης και διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), εφτασε στο Βερολίνο για τη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η λιβυκή τηλεόραση al-hadath.

Η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη θα προτρέψουν τα αντίπαλα στρατόπεδα στη Λιβύη και τους ξένους υποστηρικτές τους που διεκδικούν την πρωτεύουσα, να συμφωνήσουν την Κυριακή σε μια εκεχειρία και έναν μηχανισμό παρακολούθησης ως πρώτα βήματα προς την ειρήνη.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε, πριν από λίγα 24ωρα, ότι ο στρατάρχης Χάφταρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας στη χώρα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, συγκεκριμένα, ο Μάας δήλωσε για τον Χαφτάρ, μετά την αποτυχία στις συνομιλίες της Μόσχας: «Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία, παρά το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό».

Μόνιμη κατάπαυση του πυρός και συνεπή εφαρμογή του εμπάργκο όπλων για τη Λιβύη, περιλαμβάνει το προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος της αυριανής διάσκεψης, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση του ΟΗΕ που διέρρευσε σε διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το εν λόγω προσχέδιο συμπερασμάτων της επικείμενης διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη, τονίζεται η ανάγκη να παραμείνει μια ενιαία Λιβύη και να υπάρξουν κυρώσεις για πόσους παραβιάσουν το εμπάργκο όπλων.

Συγκεκριμένα – και σύμφωνα πάντα με μερίδα διεθνών ΜΜΕ - το προσχέδιο συμπερασμάτων αναφέρει:

«Εμείς [οι συμμετέχοντες] υποστηρίζουμε τη πολιτική συμφωνία ως βιώσιμο πλαίσιο για την πολιτική λύση στη Λιβύη». «Ζητάμε επίσης τη δημιουργία ενός λειτουργικού Συμβουλίου Προεδρίας και τη δημιουργία μιας ενιαίας, ενωμένης, συμπεριληπτικής και αποτελεσματικής Λιβύης κυβέρνησης που θα εγκριθεί από τη Βουλή».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Suzuki Jimny turbo Car Style
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Suzuki Jimny turbo Car Style
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ