2020-02-24 16:07:59
Φωτογραφία για Χίος: Ειδικός φρουρός ξεγέννησε προσφυγοπούλα!
  Ο Ειδικός Φρουρός Γιώργος Μυστρίδης, έγινε για δεύτερη φορά ήρωας, καθώς υπηρετώντας στη Χίο αναγκάστηκε λόγω της έλλειψης γιατρού να ξεγεννήσει μια

γυναίκα πρόσφυγα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μυστρίδης πριν μερικά χρόνια είχε έρθει αντιμέτωπος με επικίνδυνους κακοποιούς και κατάφερε με κίνδυνο της ζωής του να τους συλλάβει αφού διέπραξαν ένοπλη ληστεία και ενώ τον είχαν πυροβολήσει.

Εξαιτίας εκείνης της ενέργειάς του είχε βραβευθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης και νυν Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Τώρα έγινε ήρωας για δεύτερη φορά, καθώς βίωσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις, βοήθησε μια γυναίκα πρόσφυγα να φέρει με ασφάλεια στη ζωή το παιδί της.

«Μόλις την βάλαμε στο φορείο, περιμέναμε το ασθενοφόρο αλλά πέρασαν 20 λεπτά και φώναζε. Βάζω γάντια και βλέπω η κοιλιά χάνεται… Της βγάζω κατευθείαν το κολάν και βλέπω το παιδί να βγαίνει! Εκεί λειτουργείς μόνο με το ένστικτο. Το βγάζω και το βάζω πλάγια, το σηκώνω, το σκουπίζω όσο μπορώ… Και μόλις άρχισε και έκλαιγε, το έβαλα μέσα σε ένα μπουφάν» περιγράφει ο ίδιος.


Ωστόσο η περιπέτεια του δεν σταμάτησε εκεί. «Ευτυχώς ήρθε μια και μου ζήτησε ψαλίδι. Δεν είχαμε. Αλλά θυμήθηκα ότι έχω τον σουγιά που έχει ψαλίδι. Το φέρνω και μου λέει... κόψε. Τι να σας πω; Ένιωθα σαν να κόβω καλώδιο με βόμβα…», συνεχίζει γλαφυρά την περιγραφή ο Γιώργος Μυστρίδης, που έρχεται για δεύτερη φορά στην επικαιρότητα για ενέργεια που κάνει με αυταπάρνηση, όπως αναφέρει η σελίδα των Ειδικών Φρουρών στο Facebook!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ