2020-02-24 18:30:12
Φωτογραφία για Επικίνδυνα τα ακατοίκητα οικήματα στην είσοδο της Κρεμαστής
Κακή εικόνα παρουσιάζει η είσοδος της κοινότητας Κρεμαστής εξαιτίας των ακατοίκητων οικημάτων που υπάρχουν εκεί..

Δεν είναι το καλύτερο θέαμα και για τους επισκέπτες έλληνες και ξένους που έρχονται στη Ρόδο αποβιβάζονται στο αεροδρόμιο και περνούν από την κοινότητα Κρεμαστής για να φθάσουν στο κέντρο.

Στο παρελθόν τα οικήματα αυτά ήταν κατοικίες ή καταστήματα.Για διάφορους λόγους εκκενώθηκαν και μετά εγκαταλείφτηκαν.

Αποτελούν όπως φοβούνται οι κάτοικοι κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς αφού ουδείς είναι σίγουρος για την αντοχή τους.

Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι από τα οικήματα αποκολλώνται πέτρες γεγονός που συνιστά κίνδυνο και για τους πεζούς.

Οι ιδιοκτήτες των οικημάτων αυτών δεν είναι διατεθειμένοι να τα επισκευάσουν ώστε να καταστούν λειτουργικά και πάλι. Και αυτό γιατί ο δρόμος είναι στενός και εκτιμούν πως δεν βοηθά σε τίποτε η επισκευή τους. Όμως σημασία για έναν οικισμό έχει και η αισθητική.


Αίτημα των κατοίκων της κοινότητας Κρεμαστής από την δημοτική αρχή σε πρώτη φάση είναι να απαλλοτριωθούν τα οικήματα και εν συνεχεία να κατεδαφιστούν ώστε να γίνει και διάνοιξη του δρόμου. Ωστόσο θα πρέπει να πεισθούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων και να δώσουν το « πράσινο φως» ώστε να γίνουν οι απαλλοτριώσεις.

Επίσης αίτημα των κατοίκων της Κρεμαστής είναι να κατασκευαστεί και η ομώνυμη γέφυρα.

Ζητούν από την περιφερειακή αρχή όσο και αν είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες να προχωρήσει στην κατασκευή που έχει προγραμματίσει.
12vima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ