2020-02-26 23:32:11
Φωτογραφία για Τέλος ο Brawn!
Το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης αποχώρησης. 

Τη διοικητική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο Toto Wolff και την τεχνική ηγεσία ο Paddy Lowe. Φήμες ότι ο Βρετανός θα γυρίσει το 2015 με τη McLaren-Honda.

Ο Ross Brawn και η Mercedes GP ανακοίνωσαν μετά από μήνες φημολογίας τη λήξη της συνεργασίας τους, που τυπικά θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου - και συνεπώς την αποχώρηση του Βρετανού από την ομάδα του Brackley, την οποία αγόρασε το 2009 από τη Honda, την έκανε πρωταθλήτρια ως Brawn GP και στη συνέχεια την πούλησε στη Mercedes-Benz.

Η γερμανική εταιρεία θα μοιράσει το ρόλο του Brawn σε δύο ανθρώπους. Την επιχειρησιακή διοίκηση της ομάδας θα αναλάβει εξ ολοκλήρου πια ο Toto Wolff, ο οποίος προσελήφθη στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Mercedes-Benz φέτος αφήνοντας τη Williams. Τη διοίκηση του τεχνικού τμήματος θα αναλάβει ο Paddy Lowe, που αποκτήθηκε φέτος από τη McLaren.


Όσο για τον Ross Brawn, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το 2014 να αποστασιοποιηθεί από το σπορ και το 2015 να αναβιώσει τη συνεργασία του με τη Honda, στη McLaren αυτή τη φορά. Ωστόσο, είναι διαρκής και η φημολογία σχετικά πιθανή επιστροφή του στη Ferrari, στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή και του Stefano Domenicali, ή ακόμα και της πιθανής αγοράς των μετοχών της Williams που διαθέτει ακόμα ο Toto Wolff, ώστε ο Brawn να βρεθεί σε ρόλο συνιδιοκτήτη της ομάδας του Grove.

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του από τη Mercedes GP, o Brawn είπε: «Το βασικότερο κριτήριο για την αποχώρησή μου από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή ήταν να διασφαλίσω ότι ο χρονισμός ήταν σωστός ώστε να εξασφαλιστεί η μελλοντική επιτυχία της ομάδας. Ο προγραμματισμός της διαδοχής που προγραμματίσαμε φέτος σημαίνει ότι είμαστε τώρα σε θέση να κάνουμε τη μετάβαση προς την ηγεσία του Toto και του Paddy».

«Η Mercedes-Benz επένδυσε ιδιαίτερα σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές στο Brackley και στο Brixworth. Χάρη στην προσέγγισή μας για τη συνεργασία των δύο εγκαταστάσεων, η ομάδα είναι σε θέση να πετύχει το 2014 και είμαι περήφανος που βοήθησα να τεθούν οι βάσεις για αυτή την επιτυχία. Ωστόσο, το 2014 θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για το σπορ. Αισθανθήκαμε λοιπόν ότι αυτή ήταν η σωστή στιγμή για να ξεκινήσει η νέα διοίκηση της ομάδας».

Από την πλευρά της Mercedes-Benz, ο πρόεδρος της εταιρείας Dieter Zetsche τόνισε: «Τον περασμένο χειμώνα αναδιοργανώσαμε τη δομή των δραστηριοτήτων μας στη Formula 1, με την υποστήριξη του Niki Lauda. Το πρώτο βήμα ήταν να πείσουμε τον Toto Wolff να έρθει μαζί μας για να διοικήσει τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες και την εταιρεία μας στη Formula 1. Το δεύτερο ήταν η απόκτηση του Paddy Lowe μέσα στο 2013».

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο Toto και ο Paddy θα χτίσουν πάνω στην καλή δουλειά του Ross και ότι διαθέτουν τις ικανότητες να ηγηθούν της ομάδας προς την κατάκτηση των πρωταθλημάτων. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον Ross για τον ψύχραιμο και ηγετικό τρόπο με τον οποίο διοίκησε την ομάδα μας από το 2010, για την κρίσιμη συμβολή του στην εξέλιξη της ομάδας μας και επίσης για το μερίδιο που αναμφίβολα θα έχει στη μελλοντική μας επιτυχία».

«Πολλά ευχαριστώ στον Ross Brawn. Υπήρξε εξαιρετικός ηγέτης και δάσκαλος για μένα. Ο Ross έβαλε τις βάσεις ώστε να πετύχουμε το 2014», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Lewis Hamilton, ενώ σε άλλο τιτίβισμα ανέφερε: «Ο Toto και ο Paddy είναι φανταστικά παιδιά και δυνατοί ηγέτες για την ομάδα. Έχω ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία μου ανυπομονώντας για το 2014!».

Βy: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέες αλλαγές στην F1!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέες αλλαγές στην F1!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ