2020-03-05 01:43:59
Φωτογραφία για Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμοξιολόγων
Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής Virus.gr

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει αυτή την ώρα για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων, μετά τις εξελίξεις στην Πάτρα. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί πως το ένατο κρούσμα του κοροναϊού, ένας άνδρας άνω των 60 ετών νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

Η υπόθεση έχει εκλάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς ο ασθενής πήρε μέρος σε οργανωμένη εκδρομή στους Αγίους Τόπους με μία ομάδα περίπου 50 ατόμων. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου και πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά άτομα εκδήλωσαν συμπτώματα όπως πυρετό και βήχα.

Ο ασθενής αρχικά επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αμαλιάδας και εν συνεχεία το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύτηκε αρχικά σε απομόνωση, αλλά όχι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Ήδη, πάντως, το σωματείο των εργαζόμενων του νοσοκομείου έχει κάνει γνωστό ότι περίπου 15 εργαζόμενοι έχουν λάβει εντολή να μείνουν σπίτι σε απομόνωση για 14 ημέρες.

Στο μεταξύ, κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχειρούν από νωρίς το μεσημέρι να ιχνηλατίσουν όλες τις επαφές του ασθενή. Όλοι τους λαμβάνουν οδηγίες να προσέλθουν στο νοσοκομείο ώστε να ελεγxθούν και να λάβουν οδηγίες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ