2020-03-05 01:40:35
Φωτογραφία για Με σοβαρή πνευμονία το 9ο κρούσμα κοροναϊού στην Πάτρα! Σε καραντίνα συγγενείς και εργαζόμενοι
Μαρία Γλένη HR

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο του Ρίου μετά το 9o επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα και το πρώτο στην Πάτρα.

Ο 67χρονος άνδρας που επιβεβαιώθηκε από το Ινστιτούτο Παστέρ ότι είναι θετικός στον κοροναϊό νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο 67χρονος που επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες από ταξίδι στην Αίγυπτο και το Ισραήλ και συνταξίδεψε στο ίδιο λεωφορείο με άλλα 50 άτομα πήγε αρχικά την Κυριακή στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και στη συνέχεια την επόμενη ημέρα διακομίστηκε στο Ρίο με τη διάγνωση λοίμωξη του αναπνευστικού.

Το λάθος του 67χρονου ήταν ότι δεν ανέφερε στο ιατρικό προσωπικό με το οποίο ήρθε σε επαφή ότι είχε επιστρέψει από ταξίδι στους Αγίους Τόπους και έτσι νοσηλεύθηκε στην παθολογική κλινική.

Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους εστάλησαν δείγματα του ασθενή στο Παστέρ και τα θετικά αποτελέσματα έθεσαν σε συναγερμό το νοσοκομείο του Ρίου.

Ήδη το προσωπικό της Παθολογικής κλινικής, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής και στα δυο νοσοκομεία αλλά και οι συγγενείς του έχουν μπει σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών που είχε ο ασθενής τόσο με τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην εκδρομή, όσο και με τους ασθενείς, συνοδούς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως δήλωσε στα τοπικά Μ Μ Ε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου του Ρίου Γρηγόρης Ευαγγελάτος, με εντολή του υπουργείου Υγείας έχουν μπει σε κατ’ οίκον καραντίνα 15 άτομα που εργάζονταν σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και σε Νοσοκομείο Αμαλιάδας και τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ