2020-03-12 20:49:57
Φωτογραφία για Πώς απαντούν Ferrari και άλλοι ιταλικοί κολοσσοί στη λαίλαπα του κορωνοϊού
Διπλή εικόνα στον επιχειρηματικό κόσμο της γειτονικής χώρας: Άλλα κάνουν οι μεγάλες εταρείες, άλλα οι μικρές επιχειρήσεις και ο κλάδος του τουρισμού

Η Ιταλία πλέον μοιάζει με φυλακή. Οι εφημερίδες καλούν τον κόσμο να μείνει σπίτι. Μερικά χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα αναφέρουν: Il Tempo: «Καθίστε φρόνιμα, αν μπορείτε», La Republicca: «Ολοι στο σπίτι», La Stampa: «Καθίστε σπίτι, χειρόφρενο στην Ιταλία»!

Κάποιες μεγάλες εταιρείες της γειτονικής χώρας, ωστόσο, συνεχίζουν να λένε τη γνωστή στον επιχειρηματικό κόσμο φράση: «business as usual» παρά την καραντίνα που διατάχθηκε καθολικά για τις μετακινήσεις στη χώρα που πλήττεται πιο σκληρά από κάθε άλλη ευρωπαϊκή σε ό,τι αφορά κρούσματα και θανάτους από τον κορωνοϊό.

Αργά χθες, η καραντίνα που αρχικά ίσχυε για την περιοχή της Λομβαρδίας, όπου βρίσκεται η «οικονομική καρδιά» της Ιταλίας, καθώς και για 14 άλλες επαρχίες, επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη χώρα. Σχολεία, πανεπιστήμια, θέατρα, μπαρ παραμένουν κλειστά και οι μεγάλες πόλεις που πριν μερικές εβδομάδες έσφυζαν από ζωή τώρα μοιάζουν άδειες..


Ολοι αυτοί οι περιορισμοί αναμένεται να επιφέρουν ισχυρό πλήγμα στην ήδη συρρικνωμένη οικονομία της Ιταλίας.

Ωστόσο, κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών και των οίκων μόδας, συνεχίζουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητές τους, όπως αναφέρει το CNN.

Το χρηματιστήριο της Ιταλίας που ανήκει στον όμιλο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι «λειτουργεί κανονικά» και ότι διαθέτει «ισχυρές ρυθμίσεις για τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας», ώστε να διασφαλίσει ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Χθες ο δείκτης του Μιλάνο υπενθυμίζεται ότι έκλεισε με πτώση 11,2% αλλά ανέκαμψε σήμερα μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η εταιρεία κατασκευής supercars, Ferrari, που έχει έδρα μια από τις πόλεις που τέθηκαν σε καραντίνα, ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητές της συνεχίζονται κανονικά.

«Η απρόσκοπτη λειτουργία μας προφανώς είναι συνδεδεμένη με εκείνη των προμηθευτών μας με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επαφή», ανακοίνωσε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι συνεχίζει τις συζητήσεις με τις αρχές.

Εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας οπτικών Luxottica, με έδρα το Μιλάνο και κατασκευάζει τα γυαλιά Ray-Ban και Oakley, ανέφερε και αυτή ότι όλες οι μονάδες της λειτουργούν κανονικά.

Και η εταιρεία αθλητικών ειδών Esselunga, με γραφεία στα περίχωρα του Μιλάνο, ακολουθεί το μοντέλο «business as usual».

Υπάρχει φυσικά και η άλλη, «σκοτεινή» όψη. Μικρές επιχειρήσεις αλλά και τουρισμός πλήττονται σφοδρά.

Δημοφιλείς προορισμοί όπως η Ρώμη και η Βενετία είναι αναγκαστικά πλέον στα αζήτητα ως τουριστικοί προορισμοί και κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό.

Οι φορείς του ιταλικού τουρισμού ανέφεραν ότι τον Φεβρουάριο μόνο χάθηκαν 200 εκατ. ευρώ από κρατήσεις που ακυρώθηκαν. Τα ξενοδοχεία είναι άδεια, ενώ το μέλλον μεγάλου μέρους των εργαζομένων του κλάδου είναι άδηλο…
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ford Bronco
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ford Bronco
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ