2020-03-18 09:58:44
Φωτογραφία για Έκτακτες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ για ασφαλισμένους και παρόχους
Αλλάζουν εκτάκτως σημαντικές διαδικασίες του ΕΟΠΥΥ, ενώ άλλες διακόπτονται, για την προστασία των ασφαλισμένων από την εξάπλωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει προχωρήσει στα έκτακτα μέτρα, με γνώμονα πρώτα και κύρια τις ευπαθείς ομάδες. Όσον αφορά στη συνταγογράφηση, οι ιατροί μπορούν να εκδίδουν επαναλαμβανόμενες συνταγές φαρμάκων μέχρι 30/6/2020 στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ως ευπαθείς ομάδες αναφέρονται τα άτομα άνω των 70 ετών ή ανεξάρτητα από την ηλικία, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά προβλήματα, νοσήματα αναπνευστικού και ανοσοκατεσταλμένοι.

Παρόμοια διαδικασία εφαρμόζεται και στις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγειονομικό υλικό, σκευάσματα ειδικής διατροφής και άλλα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που αφορούν τους παραπάνω ασθενείς.

Όσοι ασθενείς λαμβάνουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να ορίσουν άτομο το οποίο θα παραλαμβάνει τα φάρμακά τους με μία απλή υπεύθυνη δήλωση, χωρίς να χρειάζεται θεώρηση
. Στην υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας αλλά και το ΑΦΜ του ατόμου που θα παραλάβει. Με τον τρόπο, αυτό δεν είναι απαραίτητες οι θεωρημένες εξουσιοδοτήσεις που έπρεπε να είχε μέχρι σήμερα ο παραλαβών.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εφαρμογή της παραλαβής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους με ραντεβού στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στο σύνολο των φαρμακείων του Οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΠΥΥ, τις τελευταίες ημέρες γίνονται δοκιμαστικές εφαρμογές ώστε η νέα υπηρεσία να εφαρμοστεί με επιτυχία και ο ασθενής ή ο εκπρόσωπός του να παραλαμβάνει τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους συγκεκριμένη ώρα, χωρίς αναμονή.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ