2020-05-06 12:29:13
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Κανένα θετικό δείγμα δεν εντόπισαν μέχρι στιγμής οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ
 

Ευχάριστα είναι τα νέα από τα μέχρι στιγμής τεστ που πραγματοποίησαν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ σε κλειστές δομές καθώς δεν εντοπίστηκε ούτε ένα θετικό δείγμα.

Στις πρώτες 48ωρες λειτουργίας τους οι 20 κινητές ομάδες που βγήκαν στους δρόμους πραγματοποίησαν κατά προτεραιότητα τα τεστ στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Κορoνοϊός: Από Δευτέρα βγαίνουν στον δρόμο οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ για τα τεστ κατ΄οίκον

Εξάλλου όπως είχε δηλώσει ο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης «οι Ομάδες θα ξεκινήσουν από κλειστές δομές, όπως οι προνοιακές δομές, οι φυλακές κ.ά.» προκειμένου να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες αλλά και για να υπάρξει η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου.

Έτσι το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου με περίπου 60 εργαζόμενους στον δήμο Γαλατσίου, ενώ οι κινητές μονάδες έχουν ήδη στελεχωθεί με νοσηλευτές και οδηγούς.


Στο πλαίσιο αυτό σε πρώτη φάση γίνεται μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του ιού, και σε δεύτερο χρόνο – στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης – θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Όπως ανέφερε ο Σπύρος Σαπουνάς, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης στον ΕΟΔΥ σε 1000 τεστ στα 400 δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό δείγμα.

Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες απαρτίζονται από έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή – που λαμβάνει τα δείγματα βιολογικού υλικού – σήμερα βρίσκονται στον Ταύρο, τη Μεταμόρφωση και τον Πειραιά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ