2020-06-10 06:00:23
Φωτογραφία για Η αστυνομία βρήκε πάνω από 13.000 Vivo smartphones με το ίδιο IMEI
Υποτίθεται ότι το IMEI είναι η ταυτότητα του κάθε smartphone, αυτό το νούμερο είναι διαφορετικό για κάθε τηλέφωνο και έχει πολλές χρήσεις. Ένα απλό παράδειγμα, αν σου κλέψουν το κινητό μπορείς να πας στον πάροχο και να ζητήσεις να το μπλοκάρει, αφού πρώτα το εντοπίσει με βάση το IMEI του. Μάλλον όμως η Vivo έχει διαφορετική άποψη στο θέμα.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας αστυνομικός πήγε για επισκευή το τηλέφωνο του και όταν το πήρε πίσω ανακάλυψε ότι το IMEI είχε αλλάξει και αποφάσισε να ψάξει το θέμα, με τη βοήθεια των συναδέλφων του. Τελικά, η αστυνομία της Meerut στην Ινδία ανακάλυψε 13.557 smartphones της Vivo που έχουν το ίδιο ΙΜΕΙ.

Προφανώς, η αστυνομία θα φροντίσει να μπλοκάρει όλα αυτά τα smartphones, αλλά υπάρχει περίπτωση πολύς κόσμος να μείνει χωρίς τηλέφωνο, ενώ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Μην ξεχνάμε ότι το τηλέφωνο του αστυνομικού άλλαξε IMEI μόλις πέρασε από το service.

Για το κλείσιμο άφησα το καλύτερο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που πιάνουν τη Vivo να έχει τηλέφωνα με το ίδιο IMEI. Την πρώτη ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος, μιλάμε για 50.000+ smartphones. Τότε, έφταιγε ένα μόνο κατάστημα, αλλά την πλήρωσε η εταιρεία και οι προμηθευτές.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ