2020-06-15 12:01:28
Φωτογραφία για Ο κορωνοϊός «γέννησε» τα...e-πανηγύρια
Το πρώτο διαδικτυακό γλέντ-e πραγματοποιείται την Κυριακή 28 Ιουνίου - Πόσο κοστίζει το εισιτήριο

Παραδοσιακό πανηγύρι με συμμετοχή εξ αποστάσεως γίνεται; «Γίνεται» απαντούν οι μουσικοί και τραγουδιστές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που θα συμμετάσχουν στο πρώτο παραδοσιακό διαδικτυακό γλέντ-e, όπως χαρακτηριστικά το ονόμασαν, που θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα η οποία γέννησε η επιβεβλημένη, λόγω κορωνοϊού, αποφυγή των συναθροίσεων σε συνδυασμό με την διαχρονική ανάγκη του Έλληνα να διασκεδάζει με την μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς της πλούσιας παράδοσής του. Ειδικά τα ελληνικά καλοκαίρια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα να τα πανηγύρια τα οποία πραγματοποιούνται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Φέτος, όμως, οι συνθήκες και η επιτακτική ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας θα μάς στερήσουν την αγαπημένη αυτή συνήθεια.


Έτσι λοιπόν, όσοι επιθυμούν, να βιώσουν, έστω και από μακριά την ατμόσφαιρα ενός πανηγυριού, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν μέσα από την on demand αυτή διαδικτυακή εκδήλωση.

Δεκαοκτώ μουσικοί και τραγουδιστές του παραδοσιακού ελληνικού ρεπερτορίου θα ανταμώσουν στη σκηνή με στόχο να αποδείξουν πως η δύναμη της παραδοσιακής μουσικής είναι τόσο μεγάλη που βρίσκει πάντα, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, τρόπους να διεισδύει στις ζωές των Ελλήνων.

Οι δεξιοτέχνης Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Αλέξανδρος Μανγκλάρας (τραγούδι), Βαγγέλης Ψαθάς (κλαρίνο, ζουρνάς), Βασίλης Αθανασιάς (βιολί), Γιάννης Γευγελής (νταούλι), Γιάννης Παυλόπουλος (τραγούδι, βιολί), Γιώργος Σκορδαλός (τραγούδι, λύρα Κρήτης), Δημήτρης Μπάκος (γκάιντα, τσαμπούνα), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (λαούτο, τραγούδι), Κωνσταντίνα Πάτση (τραγούδι), Λάμπης Μουρούζης (τραγούδι, Ποντιακή Λύρα), Μάνος Κουτσαγγελίδης (τραγούδι, κανονάκι), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Σταύρος Παζαρέντζης (σαξόφωνο, ζουρνάς), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Χρήστος Δάβρης (τραγούδι, λαούτο Κρήτης), Χρήστος Καλιοντζίδης (τραγούδι, Λύρα Πόντου) θα ταξιδέψουν με τις ερμηνείες τους το κοινό τους σε πολλές και διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη κι από τα Γιάννενα μέχρι τις Κυκλάδες.

Να υπογραμμίσουμε εδώ πως η εκδήλωση, η οποία θα προβληθεί δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι και στις 8 το βράδυ, διατίθεται στο διαδίκτυο μέσω αντιτίμου. Συγκεκριμένα υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές: Ιδιωτική προβολή σε έως 20 άτομα στην τιμή των 6 ευρώ, δημόσια προβολή σε έως 100 άτομα, που κοστίζει 40 ευρώ και δημόσια προβολή για ομάδες άνω των 100 ατόμων στην τιμή των 90 ευρώ. Όπως είναι εμφανές οι τιμές κινούνται σε χαμηλά επίπεδα καθώς είναι συμβολικές.

Εισιτήρια διατίθενται στα καταστήματα Public όλης της Ελλάδας και στις ιστοσελίδες www.mcf.gr , www.ticketservices.gr και tickets.public.gr.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ