2020-07-08 07:44:21
Φωτογραφία για Από την κοινωνική αποστασιοποίηση, στο κοινωνικό... μεθύσι πέρασαν οι Λονδρέζοι
«Ημέρα αυτοκτονίας» η προχθεσινή με τους Βρετανούς να γιορτάζουν το άνοιγμα των παμπ

μεθώντας - Ο ένας πάνω στον άλλο στους δρόμους - Στην Ινδία αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα με τη χώρα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και την Βραζιλία

«Ημέρα αυτοκτονίας» των Βρετανών πολιτών ήταν η προχθεσινή, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail», αναφερόμενη στην ανεύθυνη συμπεριφορά των συμπολιτών του Μπόρις Τζόνσον, γιορτάζοντας το άνοιγμα των παμπ σαν να μην υπάρχει ο νέος κορωνοϊός.

«Υπό την επήρεια μέθης, οι περισσότεροι δεν κράτησαν τις απαραίτητες αποστάσεις», όπως σχολιάζει στο Τwitter ένας Βρετανός αστυνομικός, μετά το πέρας της βάρδιάς του το «Σούπερ Σάββατο» (4 Ιουλίου), πρώτη ημέρα επανέναρξης της λειτουργίας παμπ και εστιατορίων στη χώρα. Στο Λονδίνο, οι πολίτες αγνόησαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και πέρασαν στο κοινωνικό... μεθύσι, σχολιάζει ο διεθνής Τύπος.


«Ένα αναμενόμενο πολυάσχολο βράδυ που επιβεβαίωσε αυτό που ήδη ξέραμε, αλκοόλ και κοινωνική απόσταση δεν αποτελούν καλό συνδυασμό», τουίταρε ο Τζον Άπτερ, επικεφαλής της Ομοσπονδίας αστυνομικών (Αστυνομική Ένωση για την Αγγλία και την Ουαλία). Ο Άπτερ, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου είχε υπηρεσία στο Σαουθάμπτον είπε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είχαν να αντιμετωπίσουν «χαρούμενους μεθυσμένους, θυμωμένους μεθυσμένους, καβγάδες» και αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Αυτό που ήταν ξεκάθαρο είναι ότι οι μεθυσμένοι δεν μπορούν να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις», λέει.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι «υπεύθυνοι, να παραμείνουν ασφαλείς και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις και τις άλλες οδηγίες που έχουν τεθεί σε εφαρμογή» για το άνοιγμα των μπαρ και των παμπ.

Την ίδια ώρα, στη βορειοδυτική περιοχή της Ισπανίας, τη Γαλικία, οι αρχές επέβαλαν εκ νέου lockdown, σε μια περιοχή με πληθυσμό 70 χιλιάδων ατόμων μετά από ένα ξέσπασμα τη νόσου Covid-19.

Η κίνηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.

Στην Ινδία, τη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου, καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων της νόσου Covid-19 τα τελευταία 24ωρα.

Η χώρα καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και την Βραζιλία.

Στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, χιλιάδες κάτοικοι έχουν τεθεί σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων της νόσου Covid- 19. Σε 40 προάστια εστιάζουν οι αρχές τον κίνδυνο θεωρώντας ότι πρόκειται για εστίες αναζωπύρωσης της κρίσης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ford GT Roadster
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ford GT Roadster
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ