2020-08-17 22:54:19
Φωτογραφία για «Yeni Safak»: Και τρίτο γεωτρύπανο ετοιμάζεται να στείλει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο
To «Κανουνί», το όνομα του οποίου παραπέμπει στον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, είναι ένα 6ης γενιάς πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία πριν από μερικούς μήνες

Και τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο ετοιμάζεται να στειλει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας, το «Κανουνί», το πλωτό γεωτρύπανο «6ης γενιάς» που αγόρασε η Τουρκία πριν από μερικούς μήνες, βρίσκεται στο λιμάνι της Σελεύκειας της Αττάλειας, με το πλήρωμά του να έχει τεθεί προληπτικά σε καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη «Yeni Safak», μόλις ολοκληρωθεί η φάση της καραντίνας θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον απόπλου προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα «Κανουνί» (που σημαίνει «Νομοθέτης») αναφέρεται στον σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και είναι το τρίτο γεωτρητικό σκάφος της Τουρκίας, μετά το «Yavuz» και το «Fatih». Το πλοίο φέρεται να έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος βυθού 11.400 μέτρων και μπορεί να κάνει γεώτρηση βάθους 3.000 μέτρων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ