2020-09-11 22:56:23
Φωτογραφία για Δήμαρχος Μυτιλήνης: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την ακύρωση της νέας δομής μεταναστών
Την έντονη αντίθεσή του εξέφρασε, με δήλωσή του, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, στη δημιουργία της νέας δομής μεταναστών.

Σύμφωνα με τον κ. Κύτελη, η επιλογή της δημιουργίας της νέας δομής στον συγκεκριμένο χώρο «αντιστρατεύεται ευθέως την εθνική άμυνα της Πατρίδας μας, αλλά και τη δημόσια υγεία της πρωτεύουσας του νησιού μας».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», τόνισε ο δήμαρχος.

Ανοίγει η δομή που βρίσκεται στο πεδίο βολής πίσω από το Καρά Τεπέ αφού ήδη έχουν στηθεί οι σκηνές που μεταφέρθηκαν νωρίτερα σήμερα με ελικόπτερο στο σημείο.

Χιλιάδες άστεγοι πρόσφυγες και μετανάστες που από την Τρίτη διέμεναν σε δρόμους και νεκροταφεία του νησιού αναμένεται να μπουν σε λίγο στο νέο ΚΥΤ όπου θα φιλοξενηθούν σε σκηνές χωρητικότητας έξι ατόμων.

Τρεις φορές κάηκε η Μόρια. Το βράδυ της Τρίτης, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό, αν και αναμένεται η σχετική έρευνα από την Πυροσβεστική και την ΕΛ.Α.Σ.

Υπό εξέταση βρίσκεται ο ρόλος κάποιων συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και τα μηνύματα που αυτές έστειλαν λίγα λεπτά πριν το ξέπασμα της πυρκαγιάς για εκκένωση της δομής. Η τελευταία πυρκαγιά, πάντως, είχε τρείς εστίες και αποτέλειωσε τις ελάχιστες σκηνές που δεν είχαν καταστραφεί ολοσχερώς στον καταυλισμό.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ