2020-11-08 23:09:37
Φωτογραφία για Ποιοι κρύβονται πίσω από τα πιο γνωστά αλκοολούχα brands


Αποτελούν τα πιο δημοφιλή ποτά από την Ανταρκτική ως την Ωκεανία αλλά εσείς γνωρίζετε ποιοι είναι οι δημιουργοί τους; Γεύσεις που σε φτάνουν στην καθαγίαση ή σε κάνουν να ξεχνάς το όνομα σου. Αποτελούν τα πιο δημοφιλή ποτά από την Ανταρκτική ως την Ωκεανία Όλοι οι συνειδητοί πότες αποτίουν φόρο τιμής στους δημιουργούς, που αν και σαν όνομα είναι πολύ γνωστοί, σαν προσωπικότητες ελάχιστοι γνωρίζουν πέντε πράγματα παραπάνω για αυτούς.

1. Captain Morgan

Η τραχύτητα του όταν κυλά ανόθευτο στον οισοφάγο θυμίζει τον διαβόητο Κάπτεν Μόργκαν. Τι και αν τα χρόνια έχουν περάσει και το ρούμι μοιάζει να έχει γίνει η επιλογή όλων όσοι θέλουν να το αραιώσουν με λίγη κόκα κόλα, στην πραγματικότητα είναι μια μολότοφ αλκοόλ, τόσο εκρηκτική όσο τον 17ο αιώνα και ο φοβερός πειρατής.

Ξεροκέφαλος Ουαλός που παντρεύτηκε την ξαδέρφη του και άρχισε να πραγματοποιεί παρακινδυνευμένες αποστολές για τον κυβερνήτη της Τζαμάικα.


Κράτησε ως ομήρους όλους τους κατοίκους του Πόρτομπελο στον Παναμά, έκαψε την πόλη του Παναμά, κατέλαβε το Πορτ – Ο – Πρενς της Αϊτής και σκλάβωσε αρκετούς Ισπανούς της Κούβας. Ήταν ένας αφόρητος κίνδυνος μέχρι το 1671 όταν και υπογράφηκε σύμφωνο ειρήνης μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας. Ο Μόργκαν έγινε ιππότης και άρχισε να παράγει το διάσημο ρούμι για να καταπολεμήσει την ανία του.

2. Johnnie Walker

 

Το πιο διάσημο ουίσκι στον κόσμο έχει μάλλον την πιο βαρετή ιστορία. Ο Τζόνι Γουόκερ γεννήθηκε το 1805 στο Ερσάιερ και όταν πέθανε ο πατέρας του κληρονόμησε 400 λίρες.

Αποφάσισε να ανοίξει ένα παντοπωλείο στο Κιλμάρνοκ και η ζωή κυλούσε πιο αργά και από τις τάπες στα αποστακτήρια του Τζακ Ντάνιελς… Δημιούργησε το «Walker’s Kilmarnock Whisky» αλλά τα πάντα μπήκαν στη θέση τους όταν γύρισε στο Κιλμάρνοκ ο γιος του Αλεξάντερ.

Έχοντας μάθει την τεχνική να αναμειγνύει τσάι ο Αλεξάντερ διοχέτευσε τις γνώσεις του στο ουίσκι. Σύντομα έφτιαξε το “Old Highland Whisky,” η μετεξέλιξη του οποίου ήταν το “Johnnie Walker Black Label”.

3. Jack Daniel

Γόνος μιας οικογενείας που περιελάμβανε άλλα δώδεκα αδέλφια ο Τζάστιν Νιούτον ‘Τζακ’ Ντάνιελς ήταν ένας εμμονοληπτικός Ουαλός που εκνευριζόταν με το παραμικρό.

Στα 20 του χρόνια είχε δημιουργήσει το πρώτο του αποστακτήριο αλλά ο εκνευρισμός του ήταν αυτός που δεν κατάφερε να δει στην ολότητα την επιτυχία του δημιουργήματος του. Όταν μια ημέρα μεθυσμένος από το προηγούμενο βράδυ δεν μπορούσε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο του άρχισε να το κλωτσάει.

Οι κλωτσιές ήταν τόσο δυνατές που τραυμάτισε βάναυσα το πόδι του. Μολύνθηκε και σύντομα με την ιατρική της εποχής βρέθηκε να έχει αφήσει την τελευταία του πνοή από την μόλυνση. Ο Τζακ Ντάνιελς δεν κατάφερε ποτέ να παντρευτεί και το 1907 έδωσε το αποστακτήριο στον ανιψιό του, Λεμ Μότλοου, το όνομα του οποίου υπάρχει πάω στο μπουκάλι

4. Jose Cuervo

Η ιστορία της πιο διάσημης τεκίλας άρχισε το 1758 όταν ο Χοσέ Αντόνιο Κουέρβο έλαβε άδεια από τον βασιλιά της Ισπανίας για να φυτέψει αγαύη την φάρμα του στο Χαλίσκο στο Μεξικό. Ο Χοσέ άρχισε να παράγει το διάσημο μεξικάνικο λικέρ μεσκάλ και από το 1795 δόθηκε η πρώτη άδεια για φτιάχνεται τεκίλα.

Η πρώτη μαζική παραγωγή άρχισε το 1880 και από το 1900 η θαυματουργή κίτρινη και λευκή έλαβαν το όνομα Χοσέ Κουέρβο. Ακόμη και σήμερα ιδιοκτήτες της είναι οι απόγονοι του Χοσέ Κουέρβο.

5. Jim Beam

Ίσως ένα από τα λίγα brand name που δεν έχουν το όνομα του δημιουργού τους. Το πιο δημοφιλές μπέρμπον στον κόσμο άρχισε να παράγεται το 1788 από τον Τζέικομπ Μπιμ.

Έπειτα από 8 χρόνια άρχισαν να τίθενται προς πώληση τα πρώτα μπουκάλια του άγιου αποστάγματος. Έπειτα από μια σκυταλοδρομία κληρονόμων που απέκτησαν την κυριότητα του αποστακτήριου η ποτοαπαγόρευση κυριάρχησε στις εξελίξεις και έβαλε ρολά στο εργοστάσιο παραγωγής του.

Το 1933 Ο Τζιμ Μπιμ μερικές ημέρες έπειτα από την άρση της ποτοαπαγόρευσης έδωσε άμεσα την εντολή να χτιστεί το νέο αποστακτήριο με την ονομασία του μπέρμπον να λέγεται πλέον Jim Beam…

6. Tanqueray

Αναθρεμμένος σε μια οικογένεια που επί τρεις γενιές γεννοβολούσε κληρικούς, ο Τσαρλς Τάνκερεϊ δεν είχε προφανή διαφυγή από τον ιερό άμβωνα που τον καλούσε σαν την σειρήνα.

Και όμως πραγματοποίησε την αναστροφή σε μια εν πολλοίς προδιαγεγραμμένη ζωή ανοίγοντας μια μικρή μονάδα παραγωγής στον Λονδίνο το 1830. Περίπου 17 χρόνια μετά το Tanqueray ήταν ο υγρός πόθος όλων των βρετανικών αποικιών.

Τα στρατεύματα της αυτοκρατορίας είχαν αναπτύξει εθισμό σε αυτή την ακαταμάχητη πικράδα του τζιν με τόνικ…

7. Campari

Στα 14 ο Γκάσπαρε Καμπάρι είχε εξελιχθεί σε έναν αλχημιστή των ποτών. Χρησιμοποιούσε 60 διαφορετικά υλικά για να εμφανίσει ένα αποτέλεσμα που κατέλυε κάθε αντίσταση.

Το 1860 δημιούργησε το γκρουπ Καμπάρι, όπου το διάσημο απεριτίφ έγινε το trademark του για τα επόμενα 150 χρόνια. Ακόμη και σήμερα η συνταγή που προσφέρει αυτό το μοναδικό γευστικό απόσταγμα είναι μυστική.

Την γνωρίζει ο πρόεδρος της εταιρείας, ο οποίος με ελάχιστους εργαζόμενους δημιουργεί το ποτό που περιέχει πορτοκάλι, κυμίνο, ξύσματα φλούδας και του φυτού ραβέντι…
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ